Kerékpár: betiltották a belga verseny újabb szexista plakátját

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.26. 19:18
null
A belga verseny betiltott plakátja
A belga E3 Harelbeke kerékpárverseny szervezőit súlyos kritika érte, amiért szexista plakáttal népszerűsítették a március 27-én rendezendő viadalt. A Nemzetközi Kerékpáros-szövetség (UCI) döntése értelmében eltávolították a botrányt kavaró reklámanyagot.

 

„A Nemzetközi Kerékpáros-szövetség nem tartja helyénvalónak a 2015-ös E3 Harelbeke promóciós plakátját. Emlékeztettük a szervezőket a felelősségükre és a szövetség szabályzatára, illetve azonnali hatállyal eltávolíttattuk a képet az összes kommunikációs felületről" – áll a testület hivatalos közleményében.

A plakáton a „Ki csípheti meg idén a Harelbekét?" felirat áll, utalva a tavalyi győztes Peter Sagan 2013-as incidensére, amikor is a szlovák versenyző a Tour de Flanders dobogóján állva belecsípett az egyik pódiumlány fenekébe.

Nem ez volt az első botránya az egynapos belga versenynek, a 2011-es promóciós anyagokon Gaëlle Garcia Diaz belga Playmate feküdt meztelenül a fűben, a vonalain tekerő kerékpárosok sziluettjével a hátán, 2014-ben pedig egy (hölgy)versenyző(?) egy három nő által megformált kerékpáron ülve hajt át a célvonalon.

Sagan (balra) 2013-ban belecsípett az egyik pódiumlány fenekébe
Sagan (balra) 2013-ban belecsípett az egyik pódiumlány fenekébe
A verseny 2014-es plakátja
A verseny 2014-es plakátja
És az ugyancsak „érdekes” 2011-es
És az ugyancsak „érdekes” 2011-es
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik