Kerékpár: megtartották a Tour de Hongrie csapatbemutatóját

Cz. Á.Cz. Á.
Vágólapra másolva!
2023.05.09. 20:04
Minden és mindenki készen áll, hogy a következő öt napban a magyar kerékpársport történetének legszínvonalasabb versenyét láthassuk.
Megtartották a Tour de Hongrie csapatbemutatóját (Fotó: Földi Imre) – A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA ÉRHETŐ EL!
Megtartották a Tour de Hongrie csapatbemutatóját (Fotó: Földi Imre) – A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA ÉRHETŐ EL!

 

Festői környezetben rendezték a 2023-as Tour de Hongrie „nulladik” napját, ugyanis Keszthelyen a Festetics-kastély előtt került sor a csapatbemutatóra. Az eseményen a 22 csapat mind a 132 versenyzője ott volt, hogy ünnepélyes keretek között megkezdődjön a 44. alkalommal megrendezett, immár ProSeries-besorolású verseny felvezetése.

Az esemény a főszervező, Eisenkrammer Károly beszédével indult, majd bemutatták a négy megkülönböztető trikót – az összetett éllovasát illető sárgát, a hegyeken a legaktívabbnak járó pirosat, a gyorsasági pontversenyben élen álló zöld felsőjét, és a legjobb magyar versenyzőt kiemelő fehéret –, majd a viadal nagykövete, a Giro d'Italiát, Tour de France-t és világbajnokságot is nyerő ír, Stephen Roche is felszólalt.

„A számok alapján életem formájában vagyok, az pedig, hogy kijön-e, eldől. A következő négy hétben folyamatosan versenyezni fogok, így, ha nem jön ki most akkor a következő versenyen fog. Legutóbb 2019-ben hoztam itt eredményt, azóta semmi, most szerintem, ha a csillagok is úgy állnak a top tíz is összejöhet, de nem esek kétségbe, ha ennél hátrébb végzek” – mondta Dina Márton, a cseh ATT Investment magyar bringása, aki egyben a fehér trikó legnagyobb várományosa is.

A beszédek és bemutatók után jött, amire mindenki várt: a csapatok. A sort a magyar válogatott kezdte, majd körülbelül egy órával később a Soudal Quick-Step mutatkozott be utoljára, természetesen mind a 22 csapat tiszteletét tette, köztük a kilenc WorldTeam is.

Az első szakasz szerdán délben rajtol, Szentgotthárd körül halad majd a mezőny, és a sík pályarajz okán sprintbefutó várható.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik