Tour de Hongrie: Jakobsennel érkezik a Soudal Quick-Step

Vágólapra másolva!
2023.02.27. 17:23
null
Jakobsen ismét indul a magyarországi körversenyen (Fotó: Getty Images)
Az Európa-bajnok Fabio Jakobsennel a soraiban indul a Soudal Quick-Step a májusi Tour de Hongrie-n – számolt be hétfőn a magyar országúti kerékpáros körverseny honlapja.


A 26 éves holland kiválóság, Fabio Jakobsen tavaly a hajdúszoboszlói és a nyíregyházi sprintbefutón is diadalmaskodott, valamint a pontverseny győztesét illető zöld trikót is hazavihette, akárcsak 2021-ben a Vuelta a Espanán.

Ugyancsak hétfőn jelentették be Kusztor Péter csapata, a Novo Nordisk indulását, amely kizárólag cukorbeteg kerékpárosokat foglalkoztat. A kétszeres magyar bajnok húsz esztendeje szerepelt először a Tour de Hongrie-n.

A május 10. és 14. között sorra kerülő, immár a nemzetközi szövetség (UCI) ProSeries-sorozatába tartozó 44. magyar körversenyt a tervek szerint 22 csapat részvételével rendezik meg.

Jakobsen 2020 augusztusában hatalmasat bukott a lengyel országúti kerékpáros-körverseny első szakaszán, azonban életveszélyes sérüléseiből felépült, szakaszt nyert a Tour de France-on, és a legjobb sprinternek járó zöld trikót is megszerezte a Vuelta a Espanán 2021-ben.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik