Giro d'Italia: egy néző miatt buktak hatalmasat, német siker

Vágólapra másolva!
2015.05.14. 17:36
null
Contador is bukott, de megőrizte első helyét (Fotó: AFP)
A német André Greipel nyerte meg az olasz kerékpáros-körverseny (Giro d’Italia) hatodik, Montecatini Terme és Castiglione della Pescaia közötti szakaszát. Az összetettben Alberto Contador, a Tinkoff Saxo spanyol csapatkapitánya maradt az élen.

A szerdai hegyi befutó után újra a sprinterek örülhettek, a kerékpárosokat egy nyolc kilométeres, emelkedők nélküli, csupán két kanyarral tarkított szakasz vezette be a Castiglione della Pescaiában található célvonalhoz.

A 183 kilométeres szakaszon egy ötös csoport – Marek Rutkiewicz, Eduard Michael Grosu, Alan Marangoni, Alessandro Malaguti és Marco Bandiera – próbálkozott a szökéssel, és bár négyperces előnyét sokáig tartani tudta, 14 kilométerrel a befutó előtt Contadorék befogták, így jöhetett az igazi hajrá.

Hatalmas tolakodás alakult ki a célegyenesben, az élboly ugyan sértetlenül ért be a villámgyors André Greipel vezetésével, hátul a mezőny lelassult egy hatalmas bukás miatt, amelyet egy fényképezni próbáló, benyúló néző idézett elő.


Alberto Contador is elesett, de a mezőnnyel együtt ért be Castiglionéban, így pedig megőrizte első helyét az összetettben Fabio Aru és Richie Porte előtt.



GIRO D'ITALIA
6. SZAKASZ, MONTECATINI TERME–CASTIGLIONE DELLA PESCAIA (183 KM)
1. André Greipel (német, Lotto Soudal) 4:19:42 óra
2. Matteo Pelucchi (olasz, IAM Cycling) azonos idővel
3. Sacha Modolo (olasz, Lampre-Merida) azonos idővel

AZ ÖSSZETETTBEN
1. Alberto Contador (spanyol, Tinkoff-Saxo) 16:05:54 óra
2. Fabio Aru (olasz, Astana) 2 másodperc hátrány
3. Richie Porte (ausztrál, Team Sky) 20 másodperc hátrány

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik