Hegyikerékpár: bemutatkozott az LTV Merida Racing

Vasvári Ferenc/NSOVasvári Ferenc/NSO
Vágólapra másolva!
2009.03.16. 13:56
Címkék
Második szezonját kezdi az LTV Merida Racing hegyikerékpáros klub, a csapatot székhelyén, Vácon mutatták be. A világbajnoki ezüstérmes – az idén német csapatba igazoló – Benkó Barbarát tavaly még soraiban tudó gárda Under-programjával az utánpótlásra épít, egyik legfőbb céljuk a 2010-es szingapúri ifjúsági olimpiára történő kvalifikáció megszerzése.
Íme, a lelkes csapat!
Fotó: Takács Tamás
Íme, a lelkes csapat!
Íme, a lelkes csapat!
Fotó: Takács Tamás
Íme, a lelkes csapat!

2008-as megalakulását követően Benkó Barbara és Lukács Bálint révén remek esztendőt zárt az olimpiai cross szakágban az LTV Merida Racing. Az akkor két kerekest menedzselő gárda junior vb-ezüsttel, világkupa-győzelemmel, magyar bajnoki elsőséggel és pontszerző helyezésekkel fejezte be az évet. Az idén Benkó már német klubban folytatja pályafutását.

Lukács mellé a team Under-programjához illeszkedve három U19-es fiatalt igazoltak: Kéri Zsófiát, Kis Dánielt és Béla Attilát. Lukács Bálint elsőéves U23-as „rider”, elsődleges célja a hazai kupafutamok dobogója, külföldi versenyek pontszerző helyezései, illetve a világkupán és az Európa-bajnokságon való helytállás; a 2012-es londoni olimpiára kvalifikáló magyar válogatottba való bekerülés. A gárda vezetőedzője továbbra is Benkó László.

A csapat március végén Ausztriában kezdi meg a szezont, versenynaptárában 23 viadal szerepel, köztük három világkupa, világ- és Európa-bajnokság, a hazai bajnokságok, megannyi hazai és külföldi versenysorozat állomása; a fiatalok szeptember végéig „élesben” nyeregben lesznek.

„Célunk, hogy az Under-programmal tökéletes körülményeket és lehetőségeket biztosítsunk Magyarország legjobb utánpótláskorú mountain bike versenyzőinek, mellyel párhuzamban az egész magyar kerékpársport színvonalát is fejleszthetjük. Nagy hangsúlyt fektetünk erőnléti és technikai táborok szervezésére, melyek bármely, 18 évnél fiatalabb kerékpáros számára elérhetők. A 2010-ben Szingapúrban megrendezésre kerülő I. ifjúsági olimpiára Kéri Zsófit és Kis Danit szeretnénk kvalifikálni. Ez nagyban meghatározza a bringások idei szezonját, illetve az LTV Merida Racing mindennapjait. Ennek tükrében az egyik legfontosabb állomásunk a szeptember első hetében rendezendő világbajnokság lesz” – ismertette a célokat Lukács Balázs csapatvezető.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik