Börtönbüntetés fenyegeti a Rasmussen e-mailjeit áruló hackert

Vágólapra másolva!
2007.08.18. 14:46
Még augusztus elején elfogták Herringben, de csak most tett vallomást az a dán fiatalember, aki feltörte a Tour de France éllovasaként kiszálló Michael Rasmussen internetes postafiókját, s a benne talált leveleket több médiumnak is pénzért kínálta fel - olvasható a cyclingnews.com internetes szaklapon.
Michael Rassmussen tiszavirágéletű szárnyalása
Michael Rassmussen tiszavirágéletű szárnyalása
Michael Rassmussen tiszavirágéletű szárnyalása
Michael Rassmussen tiszavirágéletű szárnyalása

A 30 éves számítógépes kalózt még augusztus fogták el, és azóta minden egyes ellene szóló vádat tagadott, nem volt hajlandó vallomást tenni- mindezidáig. Beismerte, hogy feltörte a dán klasszis elektronikus postafiókját és a benne lévő e-mail üzeneteket több sajtóorgánumnak is pénzért kínálta. Az eljárás elindult, a vádlott szabadlábon védekezhet, de ha a bíróság számára kedvezőtlen ítéletet hoz, akár másfél éves börtönbüntetést is kaphat.

Az ügyet három héttel ezelőtt az robbantotta ki, hogy a B.T. című dán bulvárlap sportrovatvezetője elárulta: visszautasította egy hacker ajánlatát, aki Michael Rasmussen e-mailjeit bocsátotta áruba. A sportújságíró azt a részletet is elárulta, hogy a számítügépes kalóztól megtudta, mindenáron nyilvánosságra akarja hozni a francia országúti kerékpáros körversenyen sokáig vezető kerekes levelezését, amelyből többek közt az is kiderül, hogy hol tartózkodott júniusban.

A doppinggyanúba keveredett dán kiválóságot a 16. szakasz után zárta ki csapata, a Rabobank, mert hazudott. Azt állította ugyanis a vezetőknek, hogy júniusban, Mexikóban edzett - ezért nem érték el a doppingellenőrök -, miközben egy korábbi kerekes, Davide Cassani Olaszországban látta őt ugyanekkor a Dolomitokban tréningezni.

Rasmussen állítólag a Rabobank vezetőinek beismerte, hogy korábban nem mondott igazat, így a holland csapat az éllovas pozíció ellenére azonnal visszaléptette a versenytől és elbocsátotta a klubtól. Később egy lapinterjúban Rasmussen mégis tagadta, hogy Olaszországban lett volna a kérdéses időpontban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik