Az összetettben élen álló Fabian Cancellara nyerte a szakaszt

K.E. K.E.K.E. K.E.
Vágólapra másolva!
2007.07.10. 19:08
A Tour de France, a Francia kerékpáros körverseny harmadik, Waregem –és Compiègne közötti, 236,5 kilométeres szakaszát sprintbefutóban az összetettben élen álló svájci Fabian Cancellara nyerte 6:35:15 órás eredménnyel, így változatlanul őrzi vezető helyét. Második helyen a német Erik Zabel (Milram), a harmadikon az olasz Danilo Napolitano (Lampre) végzett, akik a győztessel azonos idővel értek célba.
Reuters
Reuters

A nap a Nemzetközi Kerékpáros-szövetség, az UCI váratlan dopping-vizsgálatával indult, amely hat csapat (Astana, Predictor-Lotto, Francaise des Jeux, AG2R, Discovery Channel és T-Mobile) összesen 53 kerekesét érintette. A tesztek eredményét egyelőre nem hozták nyilvánosságra.

A nem túl izgalmasnak ígérkező, de egyébként három sprintrésszel tarkított szakaszon két francia versenyző, Matthieu Ladagnous (FdJ's) és Nicolas Vogondy (Agritubel) gondolta úgy: egy kis változatosságot csempész az elején mindenképpen egyhangúnak ígérkező szakaszba. Magának pedig nem mellékesen gyűjtöget pár különpontot a sprintversenyben.

A két szökevény előnye 116 kilométerrel a cél előtt már tíz perces is volt, de a mezőny akkor erősített az addig igen gyenge tempón, és 17 kilométer megtételét követően öt perc alá ment a különbség.

Ekkor azonban emeltek a tempón az élen lévők is, aki tartották öt perc körüli előnyüket.

Az újabb történésre negyven kilométert kellett várni, akkor újabb két kerekes, Frederik Willems (Liquigas) és Stéphane Auge (Cofidis) lépett el a mezőnytől és eredt külön utakon és tempón a szökevények nyomába.

Nem túl nagy erőfeszítésüket nyolc kilométerrel később eredmény is koronázta: a velük együtt akkor már négyfősre bővült élboly előnye 2:45 perc volt a mezőny előtt.

A cél előtt 16 kilométerrel két percre csökkent a mezőny hátránya, de a szökevények tízzel a mai napra kirótt adag vége előtt másfél percet azért még meg tudtak őrizni.

Folyamatosan csökkent a szökevények előnye, de a mezőny hiába jött és emelt a tempón, nagyon úgy nézett ki, hogy előbbieket nem tudják befogni.

Ez végül azonban mégiscsak összejött, de csupán 500 méterrel a cél előtt. Az élen lévők lendülete ugyanis addig tartott, ott elfogyott és sokkal inkább ők nem bírták tovább, mintsem a mezőny fogta meg őket.

És akkor jöttek a sprinterek! Nem kis meglepetésre az összetettben vezető Calcellara gondolta úgy, hat és fél, nyeregben töltött óra után még odateszi magát egy szakaszgyőzelemért. A cél előtt 300 méterrel az élre állt, a riválisok közül leginkább Zabel tudta volna őt befogni, de végül a svájci robogott át elsőként a célon, megelőzve a németet és a többieket.

Összetettben így Cancellara őrzi 33 másodperces előnyét a német Andréas Klöden (Astana) és a 41 másodperces előnyét a brit David Millar (Saunier Duval) előtt.

TOUR DE FRANCE, FRANCIA KERÉKPÁROS KÖRVERSENY:

3. SZAKASZ, WAREGEM - COMPIÈGNE, 236,5 KM:
1. Cancellara, Fabian svájci, CSC 6:36:15 óra
2. Zabel, Erik német, MILRAM a.i.
3. Napolitano, Danilo olasz, LAMPRE-FONDITAL a.i.
4. Boonen, Tom belga, QUICK STEP - INNERGETIC a.i.
5. Hunter, Robert dél-afrikai, BARLOWORLD a.i.
6. Förster, Robert német, GEROLSTEINER a.i.
7. Mc Ewen, Robbie ausztrál, PREDICTOR - LOTTO a.i.
8. Eisel, Bernhard osztrák, T-MOBILE TEAM a.i.
9. Cavendish, Mark brit, T-MOBILE TEAM a.i.
10. Haussler, Heinrich német, GEROLSTEINER a.i.

AZ ÖSSZETETT ÁLLÁSA:
1. Cancellara, Fabian svájci, CSC 15:12:08 óra
2. Klöden, Andréas német, ASTANA + 33 mp.
3. Millar, David brit, SAUNIER DUVAL - PRODIR + 41 mp.
4. Hincapie, George amerikai, DISCOVERY CHANNEL TEAM + 43 mp.
5. Wiggins, Bradley brit, COFIDIS CREDIT PAR TELEPHONE + 43 mp.
6. Guszev, Vladimir orosz, DISCOVERY CHANNEL TEAM + 45 mp.
7. Boonen, Tom belga, QUICK STEP - INNERGETIC + 46 mp.
8. Karpec, Vladimir orosz, CAISSE D’EPARGNE + 46 mp.
9. Hushovd, Thor norvég, CREDIT AGRICOLE + 49 mp.
10. Astarloza, Mikel spanyol, EUSKALTEL – EUSKADI + 49 mp.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik