Kajak-kenu vb: a kapitány kijelölte a férfi kajaknégyeseket

Vágólapra másolva!
2017.07.20. 17:42
Hüttner Csaba szövetségi kapitány kijelölte az augusztusi, racicei kajak-kenu világbajnokságon 500, illetve 1000 méteren induló férfi kajaknégyeseket.

A magyar szövetség honlapján olvasható tájékoztatás szerint 500 méteren a múlt szombaton a plovdivi Európa-bajnokságon aranyérmes egység, Nádas Bence, Tótka Sándor, Molnár Péter és Mozgi Milán állhat rajthoz a vb-n, míg 1000 méteren a Kammerer Zoltán, Tóth Dávid, Ceiner Benjámin, Pauman Dániel alkotta csapathajó indul.a plovdivi Európa-bajnokságon aranyérmes egység, Nádas Bence, Tótka Sándor, Molnár Péter és Mozgi Milán állhat rajthoz a vb-n, míg 1000 méteren a Kammerer Zoltán, Tóth Dávid, Ceiner Benjámin, Pauman Dániel alkotta csapathajó indul.

Utóbbi számban az Eb-n a 9. helyen végzett a magyar egység, amelyből Kammerer Zoltán és Ceiner Benjámin maradt meg, míg Noé Bálint és Bárdfalvi Márk kikerült a hajóból. Helyüket a versenyszámban olimpiai, valamint világbajnoki ezüstérmes Tóth Dávid és Pauman Dániel foglalta el.

„Az ötszázas csapathajót kipróbáltuk Tóth Dáviddal is, de az időeredmények és a három versenyző véleménye alapján maradt az eredeti felállás” – mondta Hüttner, utalva arra, hogy Molnár Péterrel jobb időt ment a négyes. A szakember hozzátette: tartalékként Kulifai Tamás is részt vesz az edzőtáborban.

Az idei világbajnokságot augusztus 23. és 27. között a csehországi Racicében rendezik meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik