Kajak-kenu: Dombi, Szalai, Kökény és Hadvina megkezdte a négyesedzéseket

Vágólapra másolva!
2010.06.08. 07:58
Címkék
Storcz Botond, az Európa-bajnokság előtt álló kajak-kenusok szövetségi kapitánya kijelölt egy K–4-es hajót, amelynek összetétele az első válogató után még változhat. A Dombi Rudolf, Szalai Tamás, Kökény Roland és Hadvina Gergely kvartett felkészítését Sári Nándorra bízta.

Storcz Botond a szegedi világkupán győztes férfi négyes edzőivel történő egyeztetés után kijelölt egy új csapathajót, amely az Európa-bajnokságon is elindulhat, hacsak az első válogatóversenyen tapasztaltak tükrében nem változik a felállás.

„El kellett már kezdeni a négyesedzéseket, még akkor is, ha nem feltétlenül ez a négy ember utazik az Európa-bajnokságra – mondta Storcz Botond. – Nem zártam még le a listát, az első válogató után változhat a kép, illetve a második válogatón is ki lehet vívni az Eb-hajóba ülést."

Amennyiben Kucsera Gábornak egyesben, míg a Kammerer Zoltán, Vereckei Ákos duónak párosban nem sikerülne megnyernie a válogatót – előbbinek nincs igazán kihívója idehaza, utóbbiakat azonban megszorongathatja ezren a Szalai, Kökény kettős –, akkor alapjaiban módosulhat a felállás, ám Sári Nándor szerint ennek nincs aktualitása.

A szegedi világkupán nyertes hajóban Dombi és Hadvina mellett Boros Gergely és Holpert Ervin ült benne, míg a Szalai, Kökény kettős a K–2-es számban ezren a második helyen végzett, Kammerer és Vereckei mögött.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik