Kajak-kenu: Deutsch Tamás fizetne előre Kati néninek

Vágólapra másolva!
2012.08.28. 12:40
„Tele van a hócipőm azzal, hogy sportvezetők lózungokat mondogatnak a finanszírozásról" – válaszolta Deutsch Tamás MTK-elnök a Digi Sport reggeli műsorában arra a kérdésre, hogy sikerül-e rendezni az olimpia után a kajak-kenusok anyagi helyzetét a klubnál.

Deutsch Tamás szerint nem kétséges, hogy megállapodnak a folytatásról Fábiánné Rozsnyói Katalinnal, a Londonban ezüstérmet nyerő férfi kajaknégyes felkészítőjével. Deutsch úgy fogalmazott, hogy „tárgyalunk vele, de ebben a kérdésben Kati néni fogja kimondani a döntő szót."

Arra a kérdésre, hogy akár előre is fizetnének-e Fábiánnénak, a fideszes politikus így válaszolt: „Természetesen. A szerződést kell betartani."

Fábiánné a napokban így nyilatkozott edzői munkája folytatásáról: „A jelenlegi megalázó helyzetben sehol sem kívánok dolgozni. Szeptember 30-án lejár a szerződésem az MTK-nál. Utána nekem és a versenyzőknek egyaránt kizárólag egyéves szerződés jöhet szóba, és előre fizetéssel. Egyszer már végre helyére kell tenni a dolgokat."

A Reggeli Startban elhangzott interjúban szóba került a paralimpikonok díjazása is. A Magyar Paralimpiai Bizottság alelnöki posztját betöltő Deutsch Tamás ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott:

„Nagyságrendbeli különbségek vannak abban, hogy mekkora pénz fordítható a parasportra és az épek versenyeztetésére. Az egy rossz értelemben vett egyenlősdi volt, hogy a paralimpiai sikerért ugyanannyi jutalom járt, mint az épek olimpiáján elért helyezésekért. Itt egy arányt kell meghatározni, de erről csak a paralimpia után döntenek majd, hasonlóan az olimpiai díjazáshoz."

Deutsch Tamás szerint akár 5-6 aranyérmet is nyerhetnek parasportolóink Londonban. A paralimpia augusztus 29-én, szerdán kezdődik a brit fővárosban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik