Kajak-kenu: az MTV közvetíti a hétvégi, szegedi világkupát

Vágólapra másolva!
2010.05.27. 18:26
Címkék
A Magyar Televízió május 29-én és 30-án élőben közvetíti a hétvégi kajak-kenu világkupa délutáni döntőit Szegedről. A regattán, amelyen 43 ország versenyzői méretik meg magukat, vasárnap egymás ellen küzd két olimpiai bajnokunk, Janics Natasa és Kovács Katalin.

A Magyar Televízió az m1-en élőben közvetíti az 1000 méteres finálékat szombaton 15.30-tól 17 óráig, az új olimpiai táv, a 200 méter döntőit pedig vasárnap 16 órától. Ezt követően a nézők felvételről láthatják az 500 méteres döntőket egészen 17.42-ig. A kommentátor Somos Ákos lesz, a közvetítésben napjaink legjobbjai mellett megszólalnak korábbi bajnokaink is.

A kajak-kenu világkupa szegedi állomása a sorozat legrangosabb versenyének számít, a nemzetközi eseményen az idén 43 ország képviselteti magát. A magyar csapat tavaly minden idők legjobb szereplését produkálta 13 arany-, 4 ezüst- és 4 bronzérmével, amit nem lesz könnyű túlszárnyalni.

A válogatott gerincét a Pekingben is sikeresen szerepelt versenyzők adják, de sok fiatal tehetség is bemutatkozik június 29-én és 30-án. Vasárnap egymás ellen versenyez 500 egyesben Kovács Katalin és Janics Natasa, a világ két legjobb női kajakosa, de érdemes lesz odafigyelni az olimpiai bajnok kenus Vajda Attilára, és az 1000 méteren szereplő Kammerer Zoltán, Vereckei Ákos kajakpárosra is.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik