Evezős Eb: Nagyon szeretnék itthon érmet nyerni! – Galambos Péter

Vágólapra másolva!
2023.10.30. 17:15
null
Komoly célokkal fordul rá a jövő évre Galambos Péter (Fotó: Magyar Evezős Szövetség)
A könnyűsúlyú egypárban kétszeres kontinensbajnok Galambos Péter az éremszerzést tűzte ki magának célul a 2024-es szegedi evezős Európa-bajnokságon.

A hazai szövetség honlapjának beszámolója szerint a 37 éves sportolónak ígéretesen indult az idei szezon, mivel az első világkupáról bronzéremmel tért haza, de három héttel később a bledi kontinenstornán elrepedt a hajója villája, így kölcsönhajóval folytatta a versenyt. Ezzel a hajóval azonban nem sikerült továbbjutnia a legjobb hat közé az olimpián nem szereplő versenyszám reményfutamából, majd a B döntőre megérkezett a tartalék alkatrésze, amellyel tízmásodperces győzelmet aratott, így végül hetedik helyen zárt.

„Ez nyújtott némi vigaszt, de éremért mentem Bledbe, kudarcként éltem meg a történteket” – idézte a szövetség az MTK evezősét, aki a belgrádi világbajnokságon is megszenvedett az elemekkel, ugyanis egy teljesen új oldal-ellenszeles szélirány uralkodott.

„Nem generált evezhetetlen vizet, de nagyon egyenlőtlenek lettek a pályák. Mivel a döntőbe a harmadik helyen jutottam be, így a kedvezőtlenebb legszélső, hatos pályára kerültem. Így nem volt reális esélyem az éremszerzésre” – hangsúlyozta a belgrádi fináléban ötödikként célba érő magyar, majd hozzátette, hogy bár a svájci és az olasz ellenfele nagyon erős volt, de úgy érezte, lengyel vetélytársát és ezzel a bronzérmet „el tudta volna csípni.”

A jövő évre viszont komoly célokkal fordul rá a könnyűsúlyú egypárban háromszoros vb-ezüstérmes versenyző, mivel tavasszal hazai közönség előtt ülhet hajóba a szegedi Eb-n.

„Ott mindent, bele akarok adni, amit csak tudok, hogy bizonyítsak magamnak, és mindenkinek. Nagyon szeretnék itthon érmet nyerni” – mondta Galambos Péter.

Az olaszországi Sabaudia visszalépése után februárban Magyarország nyerte el a 2024-es evezős kontinensbajnokság rendezési jogát, ráadásul a szegedi Maty-éren április 25. és 28. között sorra kerülő Eb-n az érmek mellett olimpiai kvótákért is harcba szállnak a versenyzők.

Magyarország legutóbb 53 évvel ezelőtt rendezett felnőtt evezős kontinensviadalt, akkor a tatai Öreg-tó adott otthont a női Eb-nek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik