Kajak-kenu: Mindenképpen nyerni megyünk - Vad Ninetta

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.28. 13:03
Mint ismeretes, az augusztus 29. és szeptember 1. között Duisburgban rendezendő kajak-kenu vb-n női négyes 500 méteren az olimpiai bajnoki címet szerző versenyzők, vagyis Szabó Gabriella, Kozák Danuta és Fazekas-Zur Krisztina mellé Vad Ninetta ülhet be a hajóba (Kovács Katalin helyett). Az „újonc" a magyar szövetség honlapjának, a kajakkenusport.hu-nak nyilatkozott a lehetőség kapcsán.

„Nagyon örültem, amikor kiderült, hogy olimpiai számban indulhatok a világbajnokságon. Bár még nem tudatosult bennem, hiszen még nem volt közös edzésünk a lányokkal – nyilatkozta a kajakkenusport.hu-nak Vad Ninetta. – Az eddigi évek alatt mindig ott voltam a dobogón kétszáz méter egyesben, de nyerni sosem tudtam, így ez maximum egy váltóhoz volt elég. Az előre lépésemet idén abban láttam, hogyha olimpiai számban kijutok valamelyik nemzetközi versenyre. Ehhez az ötszáz egyes teljesítményemen kellett javítanom. Az első válogató előtt már éreztem, hogy jobban megy, mint az előző években ugyanebben az időszakban, a második válogatóra már tudtam, hogy dobogóra szeretnék állni, és sikerült.”Vad Ninetta. – Az eddigi évek alatt mindig ott voltam a dobogón kétszáz méter egyesben, de nyerni sosem tudtam, így ez maximum egy váltóhoz volt elég. Az előre lépésemet idén abban láttam, hogyha olimpiai számban kijutok valamelyik nemzetközi versenyre. Ehhez az ötszáz egyes teljesítményemen kellett javítanom. Az első válogató előtt már éreztem, hogy jobban megy, mint az előző években ugyanebben az időszakban, a második válogatóra már tudtam, hogy dobogóra szeretnék állni, és sikerült.”

Vad Ninetta az új négyes duisburgi céljaival kapcsolatban egyértelműen fogalmazott: „Mindenképpen nyerni megyünk ki, remélem, összejön.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik