Kajak-kenu: Kárász és Vad tudja, érdemes együtt próbálkozniuk

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.19. 07:49
Újabb minőségi magyar női páros tűnt fel K–2 500 méteren a szegedi kajak-kenu világkupán, Kárász Anna és Vad Ninetta ugyanis megnyerte az olimpiai versenyszámot. Bár sem a kétszeres olimpiai bajnok Kovács, Douchev-Janics kettős, sem a kétszeres világbajnok Szabó, Kozák páros nem volt ott a rajtnál, fiataljaink győzelme azt mutatja, van még merítési lehetőség a női szakágban. Igaz, a lányok nem elsősorban a párosról álmodoznak...

„Ez a verseny visszaigazolás volt számunkra, hogy jól haladunk a felkészüléssel – mondta Kárász Anna. – A tavaszi időszakban hosszú időt töltöttem el Ausztráliában, ahol a szlovák Kohlovával és a szlovén Ponomarenkóval edzettem együtt. Vegyes érzésekkel jöttem haza ebből a táborból, ami bizonyos szempontból hasznos volt, ugyanakkor elromlott a technikám, s javítani kellett rajta. Ninettával a tavalyi Európa-bajnoki ezüstérem K–2 1000 méteren jó nyitány volt, a szegedi győzelem pedig megerősített bennünket, hogy érdemes együtt próbálkoznunk.”Kárász Anna. – A tavaszi időszakban hosszú időt töltöttem el Ausztráliában, ahol a szlovák Kohlovával és a szlovén Ponomarenkóval edzettem együtt. Vegyes érzésekkel jöttem haza ebből a táborból, ami bizonyos szempontból hasznos volt, ugyanakkor elromlott a technikám, s javítani kellett rajta. Ninettával a tavalyi Európa-bajnoki ezüstérem K–2 1000 méteren jó nyitány volt, a szegedi győzelem pedig megerősített bennünket, hogy érdemes együtt próbálkoznunk.”

Vad Ninetta, aki K–1 200 méterre is készül, azt emelte ki, hogy a jó pároseredmény belépő lehet a csapathajóba. Bár tavaly a Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Kovács Katalin, Fazekas-Zur Krisztina négyes megnyerte a londoni olimpiát, nincs védettsége az egységnek, a jövő hétvégi egyes- és pároseredmények alapján rakja össze Storcz Botond szövetségi kapitány az új csapathajót.

„A cél tehát egyértelmű, minél előrébb kell végezni a hétvégi válogatón, és akkor talán esélyünk lesz rá, hogy beüljünk a csapathajóba” – érvelt a KSI-s Vad Ninetta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik