Kajak-kenu: harminc nap a szegedi vk rajtjáig

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.04.10. 17:53
null
A Maty-ér ismét vendégül láthatja a sportági világelitjét (Fotó: NS-archív, Mirkó István)
Pontosan harminc nap múlva Szegeden indul útjára az Nemzetközi Kajak-kenu Szövetség (ICF) 2013-as világkupa-sorozata. Május 10–12. között a kajak-kenu sport Mekkájában, a szegedi Maty-éren a világ legjobbjai teszik vízre hajóikat. Az eseményt – ahogyan a teljes világkupa-sorozatot – az Eurosport élőben közvetíti. Szegeden több mint negyven ország versenyzői teszik vízre hajóikat.

 

Köztük természetesen a magyarok, akik olimpiai és világbajnoki aranyérmesek egész sorát tudják felvonultatni az eseményen. Storcz Botond szövetségi kapitány nem tervezett külön válogatót a vk-viadal előtt, a londoni olimpia, a tavalyi Európa-bajnokság eredményei, valamint az áprilisi felmérők alapján jelöli majd ki az A és B egységeket a versenyre.

„Bár a melegvízi edzőtáborokat nem éppen ideális időjárási körülmények között tudták le legjobbjaink, szinte biztosra veszem, hogy remek formában állnak majd rajthoz a szegedi világkupán. Mondhatjuk azt, versenyzőink igazából most tudnak elkezdeni minőségi munkát végezni, de hosszú a szezon, augusztus végén rendezik meg a világbajnokságot Duisburgban, így semmivel sem vagyunk elkésve” – magyarázta a kapitány, aki a jövő héten tartja meg a B egységek számára a 2000 méteres időremenést.

A világkupával kapcsolatban új információ, hogy módosult a versenyprogram, eldőlt, hogy az idén nem lesznek parakenu versenyek, mert a legnagyobb csapatot tervező britek visszamondták a részvételt, így több számban is nagyon foghíjas lenne a mezőny.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik