Negyedszer is nyert, ezzel sorozatban kilencedszer bajnok a Volán

Vágólapra másolva!
2011.03.26. 20:39
null
A Volán sorozatban kilencedik bajnoki címét szerezte meg (Fotó: Szabó Miklós)
Címkék
A jégkorong ob I döntőjének negyedik felvonásán a Sapa Fehérvár AV 19 negyedszer is nyerni tudott a Dab.Docler ellen, ezzel pedig megvédte bajnoki címét. Az egyik fél negyedik győzelméig tartó sorozat utolsó meccse látványos és gólgazdag játékot hozott, a vendégek nem adták olcsón a bőrüket, a fehérváriak a második harmad végén tudtak két gyors találattal elmenni 6–4-re. Az utolsó játékrészben már nagy fölénybe kerültek a hazaiak, akik végül 9–4-re nyertek.

1. HARMAD

Az idei döntő szorosabb meccseket hozott, mint a tavalyi, az első három találkozó után azonban ugyanúgy 3–0-ra vezetett a Fehérvár. A dunaújvárosiak célja mindenképpen az volt a finálé előtt, hogy meccset nyerjenek, erre most idegenben nyílt az utolsó esélyük.

A Volán Kovács Csaba megpattanó lövésével szerzett vezetést a 8. percben (1–0), majd Lencsés Tamás és Kiss Dávid kiállítása miatt négy a négy ellen játszottak a csapatok. Peter Sevelát egy rövid ideig ápolni kellett, miután a korong a torkán találta el, de folytatni tudta a játékot.

Sofron István kiállítása után villámgyorsan egyenlített a DAB, Varga Milán bombája talált utat Hetényi Zoltán kapujába. Az első húsz perc után így 1–1-re álltak a felek.

Negyedszer is a Volán örülhetett
Negyedszer is a Volán örülhetett

2. HARMAD

A folytatásban pillanatok alatt elcsendesedett a fehérvári közönség, a tegnapi meccsen duplázó Pozsgai Tamás egy gyors támadás után megszerezte a vezetést a vendégeknek. Nem sokáig örülhettek azonban az újvárosiak, ugyanis Palkovics Krisztián még ugyanabban a percben egyenlíteni tudott (2–2).

A DAB azonban annyira lendületbe jött, hogy Hegyi Ádám szólógóljával ismét átvette a vezetést (2–3). A Volán kettős emberhátrányba is került, de nem változott az állás. Nagyobb sebességre kapcsoltak a hazaiak, és a saját fórját már kegyetlenül kihasználta a Fehérvár, Palkovics révén. Vas Márton – szintén előnyben – egy kapu mögül visszajátszott átadásból talált a dunaújvárosiak kapujába.

Az adok-kapoknak még nem volt vége, Azari Zsolt bal alsó sarkos lövésével ismét egál volt az állás. A szünet előtti perceket ismét megnyomta a Volán, és előbb Tokaji Viktor távoli lövésébe ért bele Nagy Gergő, majd Ladányi révén először volt kettő a hazaiaknak.

3. HARMAD

Az utolsó játékrészben már nagy fölénybe kerültek a hazaiak, Ladányi egy emberelőnyt használt ki, ezzel lett a 44. percben 7–4. A fizikailag is ellenfelük fölé növő fehérváriak Nagy Gergő révén lőttek újabb gólt, de nem ez volt az utolsó találat. Az előző találkozón Eric Johansson, most Palkovics jutott el mesterhármasig, beállítva a 9–4-es végeredményt.

A Fehérvár jégkorongcsapata ezzel sorozatban kilencedik, összesítésben 12. bajnoki címét gyűjtötte be.

A BAJNOKI CÍM UTÁNI ÜNNEPLÉS ÉS NYILATKOZATOK

 

Bajnokcsapat!
Bajnokcsapat!
JÉGKORONG OB I
DÖNTŐ, 4. MÉRKŐZÉS

SAPA FEHÉRVÁR AV19–DAB.DOCLER 94 (1–1, 5–3, 3–0)

Székesfehérvár, 3200 néző. Vezette: Gebei, Kincses, Németh M., Abonyi
Fehérvár:
Hetényi Z. – KRANJC, Tokaji, Sofron, VAS M., LADÁNYI – Jobb, Durco, PALKOVICS, JOHANSSON, Mihály Á. – Maklári, Orbán, NAGY G., Holéczy, Kovács Cs. – Varga A., Tóth A., Hajós., Kiss Dávid

Dab. Docler: Sevela (Becze Z.) – Hegyi Á., Pozsgai, AZARI, Galanisz, Magosi – Kiss Dániel, Martinka, Peterdi, MacSweyn, Metcalfe – M. Varga, Lencsés, Pavuk, Papp V., Kiss Á. – Tőkési, Mestyán, Szilassy, Jonkl

Gólok. 7:16: Kovács Cs. (1–0). 14:29: M. Varga (Metcalfe, Peterdi – emberelőny, 1–1). 20:15: Pozsgai (Magosi, Azari, 1–2). 20:47: Palkovics (Mihály Á., Johansson, 2–2). 24:54: Hegyi Á. (2–3). 28:27: Palkovics (Johansson, Kranjc – ee., 3–3). 30:46: Vas M. (Kranjc – ee., 4–3). 36:57: Azari (Galanisz, Magosi, 4–4). 38:59: Nagy G. (Tokaji, 5–4). 39:42: Ladányi (Durco, Vas M., 6–4). 43:51: Ladányi (Sofron – ee., 7–4). 46:56: Nagy G. (Vas M., 8–4). 48:49: Palkovics (Jobb, Johansson, 9–4)

Kiállítások: 18, ill. 20 perc

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4–0, a Fehérvár javára.
A KORÁBBI MÉRKŐZÉSEK
Dab.Docler–Sapa Fehérvár AV 19 1–2
Sapa Fehérvár AV 19–Dab.Docler 5–2
Dab.Docler–Sapa Fehérvár AV 19 4–7

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik