Hiába vezetett a DAB, előny a Volánnál

Vágólapra másolva!
2011.03.22. 20:15
null
Fekete Dánielék (jobbra) megszenvedtek a győzelemért (Fotó: Korponai Tamás)
Címkék
A DAB.Docler hiába szerezte meg a vezetést a 10. percben a Sapa Fehérvár AV 19 ellen a jégkorong ob I döntőjének első mérkőzésén, a fehérváriak fordítani tudtak, és 2–1-re megnyerték a finálé első felvonását.

 

A vendégek a 38 pontos szabály, illetve sérülések miatt nem a legerősebb csapatukkal kezdhették a döntőbeli párharcot (Holéczy Roger, Oscar Ackeström, Benk András, Vaszjunyin Arytom és Juraj Durco sem volt ott a jégen), ezzel együtt az első harmadban ők támadtak többet. Hiába jegyeztek azonban több kapura lövést ellenfelüknél, ez az eredményen nem tükröződött.

Peter Sevela az összes fehérvári próbálkozást hárította, a másik oldalon ellenben Hetényi Zoltán a 10. percben csak Lencsés Tamás távoli lövését tudta védeni, a kipattanóra lecsapó Peterdi Imre ismétlését már nem. 1–0

A 16. percben emberhátrányban növelhették volna előnyüket az Acélbikák, ám Hetényi ziccert hatástalanított.

A második harmad elejét megnyomta a Volán, amely egy nagyszerűen kijátszott támadás végén egyenlített is. Vas Márton és Ladányi Balázs összjátéka után a háromszögezés befejezőembereként Sofron István emelt a kapuba. 1–1

A korai gólt nem követte újabb, a záró játékrésznek így teljesen nyílt állásból vághattak neki a felek.

Két egyéni villanást követően a 48. percben a Fehérvár megszerezte a vezető gólt. Előbb az előre törő Kovács Csaba harcolt ki egy emberelőnyt, amit Ladányi Balázs használt ki pimasznak nevezhető módon: úgy tett, mintha passzolna, nem is nézett kapura, így Sevelát igencsak meglepte éles szögből leadott lövése, amivel a kapus nem tudott mit kezdeni. 1–2

Gyorsan jöhetett volna az egyenlítő találat, ám Kurt MacSweyn két perccel később hiába kígyózott át gyönyörűen a vendégjátékosok között, nagy helyzetben nem tudott túljárni Hetényi eszén.

Az újvárosiak a hátralévő tíz percben sem tudták újra mattolni a válogatott kapust, így a Volán 2–1-es sikerének köszönhetően 1–0-ra vezet az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcban. Legközelebb szerda 19 órakor Székesfehérváron találkozik a két csapat.

SOFRON, TOKAJI ÉS SZILASSY ÉRTÉKELÉSE A TALÁLKOZÓ UTÁN

 

JÉGKORONG OB I
DÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
DAB.DOCLER–SAPA FEHÉRVÁR AV 19 1–2 (1–0, 0–1, 0–1)
Dunaújváros, 1600 néző. Vezette: Gebei, Kincses, Németh M., Nagy A.
DAB: SEVELA – Pozsgai, Hegyi Á., PETERDI, MacSweyn, Metcaflfe – Kiss Dániel, Martinka, Azari, Galanisz, Magosi – M. VARGA, Lencsés, Pavuk, PAPP V., Kiss Á. – Mestyán, Szilassy, Jonkl
FEHÉRVÁR: HETÉNYI Z. – HORVÁTH A., Tokaji, SOFRON, Vas M., LADÁNYI – Jobb, Kranjc, Palkovics, Johansson, Mihály Á. – Maklári, Varga A., Nagy G., Fekete D., Kovács Cs. – Hegyi Á. Z., Tóth A., Hajós, Kiss Dávid
Kiállítások: 10, ill. 10 perc
Gólok. 9:15: Peterdi (Lencsés, 1–0). 21:46: Sofron (Ladányi, Vas M.,1–1). 47: 49: Ladányi (Vas M., Horváth A. – emberelőny, 1–2)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–0, a Fehérvár javára
MESTERMÉRLEG

 

J. P. MACCALLUM, a DAB edzője:

 

– Nagyon morcos volt a végén.

– Nem voltam elégedett Magosi kiállításával. Először nem látszott, hogy ki akarnák állítani, aztán ráugrott egy rivális, és harmadikként jött Palkovics, erre föl egyenlően osztották a büntetéseket. Szerintem rossz döntés volt.

– Nem fejre irányuló támadás volt?

– Futtában láttam az ismétlést, de szándékosságot vagy felemelt karokat nem.

– Nagyon lehangoló, hogy vezettek, egyenrangú partnerek voltak, mégis kikaptak?

– Nem, mert ugyan kikaptunk 2–1-re, de csak apróságokon kell változtatunk, kicsit többet kellene támadnunk. Tudjuk, hogy az idényben most találkozunk a legjobb csapattal, de a srácok képesek erre!

– Szándékos volt, hogy néha igen mélyen védekeztek?

– Tisztelnünk kell a jó ellenfelet, életveszélyes a támadóarzenáljuk.

– Őszintén hisz benne, hogy ez lehet hétmeccses finálé?

– Igen, most is láthattuk, hogy közel vagyunk. Igenis hiszünk magunkban.

KEVIN PRIMEAU, a Fehérvár edzője:

 

– Kiestek a ritmusból, vagy a DAB kezdett ennyire jól?

– Azt hiszem, mindkettő. Ha csak napokig edzel, a következő meccset is abban a tempóban kezded. Hagytuk, hogy felpörögjenek, nem járattuk elég jól a korongot, de szerintem minden egyes mérkőzéssel jobbak leszünk.

– Nagyobb különbségű győzelemre számított?

– Nem, pontosan erre számítottam. Ez volt a bajnokság utolsó párharcának első meccse, amelyen mi ráadásul valamelyest alulteljesítettünk. Kicsit egyénieskedtünk az elején, pedig a DAB jó csapat, főleg védekezésben. Később sem lesz egyszerűbb a dolgunk.

– Mit szól Ladányi teljesítményéhez?

– Minden egyes mérkőzés után osztályozzuk a játékosokat, ő az egész idényben ott van az élbolyban. Okosan és keményen dolgozik, akárcsak a többi rutinos emberünk: szerencsések a fiatalok, hogy ilyen példaképekkel játszhatnak együtt.

– Mi újság Holéczyval, aki nem játszott az előző néhány meccsen?

– Semmi rendkívüli, csak hát a szabályok – nehéz beleférni a harmincnyolc pontba. A terv az, hogy legközelebb játszik.

– Könnyebb napra számít szerdán?

– Egyáltalán nem, de abban bízom, hogy kissé pontosabbak leszünk a befejezéseinkkel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik