A Volán újabb sikerével egy mérkőzésre a címvédéstől

Vágólapra másolva!
2011.03.25. 20:08
null
Gólokban gazdag, sportszerű mérkőzésen a Volán harmadszor is a Dunaújváros fölé kerekedett<br />(Fotó: Fuszek Gábor)
Címkék
A jégkorong ob I döntőjének harmadik felvonásán a Sapa Fehérvár AV 19 másodszor is győzni tudott Dunaújvárosban a Dab.Docler vendégeként. A sikerben három góljával oroszlánrészt vállalt Eric Johansson. Az egyik fél negyedik győzelméig tartó sorozatában a Volánnak már csak egy mérkőzést kell megnyerni a címvédéshez, a döntő negyedik összecsapását szombaton Székesfehérváron rendezik.

 

1. HARMAD

Lendületesen vetette bele magát a küzdelembe a DAB, Mihály Árpád fölösleges kiállítása után már a második percben ember-, a harmadikban pedig gólelőnybe is került. A házigazdák több veszélyes szituációt is kialakítottak, majd Tyler Metcalfe közelről megszerezte a vezetést a házigazdáknak. A vendégek gyorsan válaszoltak, szintén fórban játszva. Ladányi Balázs erős, de mértani kapu előtt keresztbe lőtt passzát a túloldalon Eric Johansson váltotta gólra éles szögből.

SZAVAZÁS

Melyik csapat nyeri meg a jégkorongbajnokságot?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A gólpárbajt követően csökkent picit a kezdeti iram, de továbbra is élvezetes, illetve kiegyenlített volt a küzdelem. A 14. percben aztán Johansson formás akció végén a vendégeket juttatta vezetéshez, ami felpaprikázta a dunaújvárosi játékosokat. A hajrá hazai rohamokkal telt, futószalagon jöttek a DAB-helyzetek, illetve hazai lövések, ekkor Hetényi Zoltán bizonyult a kulcsembernek, aki több védést, nem egy bravúrt mutatott be ebben az időszakban. A legnagyobbat szinte a jégen fekve egy közelről, kapásból meglőtt korongnál, amiért felnyúlt és még ki sem jött róla. (1–2)

2. HARMAD

A második felvonás 35. percében Johansson már harmadszor tudott eredményes lenni, a kétgólos különbség tudatában okosan és taktikusan játszott a Volán. A dunaújvárosiak próbáltak erőt kifejteni, de lövésig ritkán jutottak, ha pedig mégis, akkor Hetényi állta útjukat. A 28. percben aztán Ladányi Balázs is feliratkozott a gólszerzők közé, de a gyors ellentámadásba átmenő hazaiak részéről Pavuk Attila szépített közelről, esélyt adva csapatának a hátralévő időre.

A testtel lényegesen bátrabban és erőteljesebben dolgozó fehérváriak azonban még emberhátrányban játszva sem adták meg magukat, pedig a felvonás közepén kétszer is volt alkalmuk gyakorolni a négy az öt elleni felállást. Viszont az öt a négy ellen Magosi Bálint kiállításánál Mihály Árpád a harmad zárszavaként csapata ötödik gólját is megszerezte. (2–5)

3. HARMAD

Ahogy a második összecsapáson, úgy ezúttal is kapuscserével próbálkozott a Dunaújváros, Peter Sevela helyét Becze Zoltán foglalta el. A harmadik játékrészben hazai közönsége előtt a szíve vitte előre leginkább az Acélbikákat, de Johansson második kiállítását sem tudták gólra váltani a házigazdák, nem úgy Holéczy Rogerét, a 48. perc közepén Pozsgai Tamás lopta közelebb övéit. Ezután a Volán kezdeményezett – segítette ebben a vendégeket egy fór –, de újabb gólját már Galanisz Nikandrosz kiállításának letelte után érte el.

Az 54. percben Holéczy kerülte meg az újvárosi kaput nagy lendülettel, visszakanyarodott a ketrec elé, türelmesen megvárta, amíg ellenfelek és társak elkorcsolyáztak előtte, majd rutinosan kilőtte a rövid, bal felsőt. Fiataljai hozták össze a fehérvári gárda hetedik találatát, a kettő az egy elleni kontrát Kiss Dávid fejezett be góllal. A végeredményt az 59. percben Pozsgai állította be, háromra csökkentve csapata hátrányát. (4–7)

A párharc így már szombaton eldőlhet, a felek a bajnoki döntő negyedik felvonásán az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokban lépnek majd pályára, 18 órai kezdéssel.

JÉGKORONG OB I
DÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉS
Dab.Docler–Sapa Fehérvár AV 19 4–7 (1–2, 1–3, 2–2)
Dunaújváros, 2200 néző. V: Krcelic (horvát), Németh M., Soós
DAB: Sevela (Becze Z.) – Kiss Dániel, Martinka, Peterdi, Mac- Sweyn, Metcalfe – Hegyi Á., POZSGAI, Pavuk, Papp V., Kiss Á. – M. Varga, Lencsés, Azari, Galanisz, Magosi – Tőkési, Mestyán, Szilassy, Jonkl. Edző: J.P. MacCallum
FEHÉRVÁR: HETÉNYI Z. – Durco, Tokaji, Nagy G., Holéczy, Fekete D. – Jobb, Ackeström, Palkovics, JOHANSSON, MIHÁLY Á. – Maklári, Varga A., Sofron, Vas M., LADÁNYI – Tóth A., Hajós, Kiss Dávid. Edző: Kevin Primeau
Kiállítások: 6, ill. 12 perc
Gólok. 2:54: Metcalfe (MacSweyn, M. Varga – emberelőny, 1–0). 4:48: Johansson (Ladányi – ee., 1–1). 13:52: Johansson (Palkovics, 1–2). 20:35: Johansson (Ackeström, Mihály Á. 1–3). 27:02: Ladányi (Sofron, Vas M., 1–4). 28:51: Pavuk (Kiss Á., Kiss Dániel, 2–4). 38:53: Mihály Á. (Johansson, Jobb, 2–5). 47:43: Pozsgai (Hegyi Á., Azari – ee., 3–5). 53:55: Holéczy (Tóth A., 3–6). 55:25: Kiss Dávid (Hajós, Nagy G., 3–7). 58:32: Pozsgai (Galanisz, Magosi, 4–7)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–0, a Fehérvár javára
MESTERMÉRLEG
J. P. MacCallum, a DAB, edzője: – A harmadik gól padlóra küldött minket. Fél perce ment a harmad, nálunk volt a korong, Johansson mégis belőhette. Szombaton megpróbáljuk visszahozni a párharcot Újvárosba, nem akarok megint asszisztálni a fehérváriak bulijához. Utálom!
Kevin Primeau, a Fehérvár edzője: – Nyertünk, csak ez számít. Jó volt látni, hogy Johansson sora megszórta magát. Mindenki azt hiszi, hogy ezek könnyű meccsek de nem azok, nagy a nyomás rajtunk. Szombaton be akarjuk fejezni, ráadásul egyértelmű győzelemmel.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik