Mol Liga: most is ötöt kapott a Debrecen, elődöntőben a Brassó

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.14. 19:02
A jégkorong Mol Liga rájátszásában a két győzelemig tartó párharc mindent eldöntő, harmadik találkozóján a Corona Brasov 5–3-ra legyőzte a Debrecent, ezzel bejutott a legjobb négy közé.

A Debrecen az első meccsen 2–1-re legyőzte a Corona Brasovot idegenben, a második találkozón azonban már nem bírt a brassói együttessel, sima, 5–0-s vereséget szenvedett, így a továbbjutás sorsáról a harmadik találkozó döntött.A Debrecen az első meccsen 2–1-re legyőzte a Corona Brasovot idegenben, a második találkozón azonban már nem bírt a brassói együttessel, sima, 5–0-s vereséget szenvedett, így a továbbjutás sorsáról a harmadik találkozó döntött.

A mindent eldöntő összecsapást a Debrecen kezdte jobban, és Dancsfalvi Norbert találatával hamar magához ragadta a vezetést. A kapott góltól magára talált a Brasov, amely négy percen belül két góllal válaszolt a debreceni találatra.

A második harmadot megint a DHK kezdte jobban, Andrej Emeljanov talált be emberelőnyben. Erre Molnár Zsolt révén azonnal válaszolt a Brasov, Danil Kaszkov találata után azonban újra beindult a pénteken már látott brassói henger, a harmadik harmad kezdete előtt már 5–3-at mutatott az eredményjelző.

Az utolsó játékrészben a hazaiak betömörültek saját kapujuk el, így gól már nem született, a Brasov jutott a legjobb négy közé.

A Miskolci Jegesmedvék alapszakaszgyőztes együttese és a második helyen záró Dab.Docler automatikusan az elődöntőbe jutott, az utolsó helyért az Újpest a Nové Zámkyval csap össze szombat este.

JÉGKORONG MOL LIGA
RÁJÁTSZÁS, AZ ELŐDÖNTŐBE JUTÁSÉRT

CORONA BRASOV (romániai)–DEBRECENI HK 5–3 (2–1, 3–2, 0–0)
Brassó, 1600 néző. V: Lauff, Jura (mindkettő szlovák), ill. Sikó, Máthé (mindkettő romániai)
BRASOV: Filíp 1 (1), Obsut (1) – Fodor Cs., Saluga 1, Klouda (2), Piszarenko, Hietamäki – Molnár Zsolt 1 (1), Mihály Á. (2), Virág Csanád 1, Imecs (1), Nagy Cs. – Antal, Zsók (2), Petres 1, János I., Péter Zs., Márton, Bálint. Edző: Jerry Björn Andersson
DHK: Borogyin, Jemeljanov 1, Csíki – Hári N., Könczei, Ladányi, Szagyikov, Voronov – Berta (1), Kaszkov 1, Sijka, Prakab, Tőkési – Dancsfalvi 1, Kuriljuk (2), Vaszjunyin (1), Wéber, Okos, Barabás. Edző: Jevgenyij Muhin
Kiállítások: 8, ill. 8 perc
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc végeredménye: 2–1, a Brasov javára

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik