Mol Liga: Debrecen-sikerrel és UTE-vereséggel indult a playoff

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.10. 21:02
Megkezdődött a jégkorong Mol Liga rájátszása. A playoff két összecsapással indult útjára kedden, a Debrecen a Corona Brasovot győzte le, míg az Újpest a Nové Zámkytól szenvedett hosszabbításos vereséget.

A Debrecen remekül kezdett a Corona Brasov ellen, és Ladányi Balázs találatával már a harmadik percben előnybe került, majd a második harmadban Dancsfalvi Norbert góljával növelte előnyüket. A brassóiaknak ezt követően már csak a szépítésre futotta, így magabiztosan várhatja a két győzelemig tartó párharc második találkozóját a DHK.

Az alapszakaszt a hatodik helyen befejező Újpestnek nem indult ilyen jól a rájátszás, a Nové Zámky korai góljával már az első percben után hátrányba kerültek a lilák, az első harmad végére pedig már 0–3-at mutatott az eredményjelző.

A folytatásban aztán belelendültek a lila-fehérek, akik Tóth Gergő és Karol Csányi találatával az utolsó játékrész előtt egygólosra csökkentették a különbséget, majd a szünet után ki is egyenlítettek Teemu Elomo segítségével.

Jött hát a hosszabbítás, amelyben 14 perc után született döntés, Erik Weissmann bombájával legyőzte az Újpestet az érsekújvári együttes.

JÉGKORONG, MOL LIGA
RÁJÁTSZÁS

UTE–HC Nové Zámky 3–4 (0–3, 2–0, 1–0, 0–1) – hosszabbítás után
A két győzelemig tartó párharc állása: 0–1
Újpest, Megyeri út, 800 néző. V: Halassy, Varjú – Pálkövi, Vass M.
UTE: Sila (PLESZKÁN)– KISS D. (1), DURAK (1), Tapio, Mihalik (1), Elomo 1 – Lindgren (1), Hegyi Á. Z. – Virág Cs. (1), TÓTH G. 1, Csanyi 1 – Garbacz, Zalavári – Reiter R., Turbucz, Pichler – Sommer. Edző: Szilassy Zoltán
NOVÉ ZÁMKY: CIKÁNEK – Huba, Durco – M. Stefanka, Frolik (1), Faith (1) – KOWALCZYK 1, Siska – CALADI 1 (1), CHRENKO 1 (2), PODSTAVEK (2) – Hrudik (1), Baron – Martin Dubec, Marek Dubec, WEISSMANN 1 – Kral, Duris – Tabi, Brandis, O. Stefanka. Edző: Lubomir Hurtaj
Kiállítások: 6 perc, ill. 18 perc+10 perc fegyelmi (Baron)+ 10 perc fegyelmi (Brandis)

MESTERMÉRLEG
Szilassy Zoltán:
– Borzasztóan kezdtük ezt a mérkőzést, a védelmünk időnként megoldhatatlan feladat elé állította kezdő kapusunkat. Ezt követően produkáltunk egy remek második harmadot, talpra álltunk és a harmadik húsz percben akár a magunk javára is fordíthattuk volna a mérkőzést. A hosszabbításban sajnos már egy lövés is végzetes lehet, sajnos ebből most mi kaptunk gólt. Érsekújvárra mindenképpen úgy utazunk, hogy szombatra is maradni akarunk.

Lubomir Hurtaj: – Nagyon örülök, hogy egy fiatal, lendületes Újpest ellen idegenben nyerni tudtunk, az elején úgy nézett ki, hogy simán nyerjük a mérkőzést, de az Újpest cserekapusának csaknem minden sikerült. Ez a kapusteljesítmény feldobta riválisunkat és bizony ezt követően nagyon nehéz dolgunk volt. Pénteken mindenképpen el szeretnénk dönteni a párharcot.

 

Debreceni HK–ASC Corona Brasov 2–1 (1–0, 1–1, 0–0)
Debrecen, 600 néző. V: Baniac, Bachurik – Soós, Váczi
DEBRECEN
: BOROGYIN – Jemeljanov, Csíki – LADÁNYI 1, Hári, Könczei – Szagyikov, Voronov – BERTA (1), Kaszkov, Sijka – Prakab, Tőkési – Kuriljuk, DANCSFALVI 1, Vaszjunyin – Okos, Wéber (1) – Barabás. Edző: Jevgenyij Muhin
BRASOV: POLC – FILIP 1, Obsut – Fodor, SALUGA (1), Klouda (1) – Piszarenko, Hietämäki – Molnár, Antal, Petres – Imecs, Nagy – Mihály, Zsók, Virág – Bálint, Péter Zs. – Márton. Edző: Jerry Björn Andersson
Kiállítások
: 6 perc, ill. 10 perc
A két győzelemig tartó párharc állása: 1–0

MESTERMÉRLEG
Jevgenyij Muhin:
– Tudtuk, hogy kemény, szoros meccset vívunk, erre is készültünk. A Brassó egy rendkívül masszív, erős csapat, már az alapszakaszban aratott győzelmeinket bravúrként könyveltem ellenünk, ez a siker azoknál is többet jelent. Fegyelmezetten, lelkesen játszottunk, erre törekszünk Brassóban is. Bízunk Fortunában, hogy mellénk szegődik.

Jerry Björn Andersson: – Kemény és szoros meccset vívtunk, de a Mol Ligában már csak ilyenek vannak. A Debrecen öt helyzetéből szerzett két gólt, mi a tizenötből pedig csak egyet. Többnyire a hazaiak térfelén zajlott a játék, akik sokszor a kék vagy a piros vonalon is nehezen tudtak átjönni, most mégis ők lehetnek boldogabbak. A hokiban olykor előfordul ilyen. Hazai pályán kell fordítanunk, a kezünkben a sorsunk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik