Mol Liga: kiütötték az UTE-t, az Érsekújvár az utolsó elődöntős

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.14. 21:17
A jégkorong Mol Liga rájátszásában az Újpest 5–1-es vereséget szenvedett idegenben a Nové Zámkytól, amely így utolsóként bejutott az elődöntőbe.

Az Újpest a két győzelemig tartó párharc első mérkőzésén hazai pályán 4–3-as vereséget szenvedett hosszabbítás után, Érsekújváron azonban 3–1-re nyerni tudott, így, ahogy a Corona Brasov–Debrecen találkozón, itt is a harmadik meccs döntött.hazai pályán 4–3-as vereséget szenvedett hosszabbítás után, Érsekújváron azonban 3–1-re nyerni tudott, így, ahogy a Corona Brasov–Debrecen találkozón, itt is a harmadik meccs döntött.

A találkozót a vendégek kezdték jobban, akik Erik Weissmann közeli találatával már az első harmadban vezetést szereztek.

A folytatásban sem volt sok örömük a lila-fehéreknek, a második játékrész újra érsekújvári találattal indult – Martin Frolík bombázott a kapuba –, ráadásul úgy tűnt, az immár kétgólos előnyben játszó Nové Zámky támadásaira nem találja az ellenszert az UTE. Jött is nem sokkal később a harmadik, újra Frolík lövése talált utat Pleszkán kapujába.

Az utolsó harmadban pontosan ott folytatták a felek, ahol korábban abbahagyták, Pavel Kowalczyk, majd Juraj Faith is betalált, amivel eldőlt a találkozó. A hajrában esett Kiss Dániel-találat már csak szépségtapasz volt az újpestiek számára – a Nové Zámky jutott be az elődöntőbe.

A Miskolci Jegesmedvék alapszakaszgyőztes együttese és a második helyen záró Dab.Docler automatikusan az elődöntőbe került, a Brasov pedig a Debrecent legyőzve jutott korábban a legjobb négy közé.

JÉGKORONG MOL LIGA
RÁJÁTSZÁS, AZ ELŐDÖNTŐBE JUTÁSÉRT
HC NOVÉ ZÁMKY (szlovákiai)–UTE 5–1
(1–0, 2–0, 2–1)
Érsekújvár, 1027 néző. V: Halassy, Kincses, Soós D., Vas
NOVÉ ZÁMKY: Cikánek, Huba, Král – Brandis, Tábi, Chrenko (1), Kowalczyk 1 (1), Weissmann 1 (1) – Rejzek, Uram, M. Stefanka, Hrudík, Siska (1) – Podstavek (3), Marek Dubec, Frolík 2, Baron, Durco (1) – Martin Dubec, O. Stefanka, Faith 1 (2). Edző: Lubomír Hurtaj
UTE: Pleszkán, Durák, Kiss D. 1 – Mihálik (1), Elomo (1), Tapio, Lindgren, Hegyi Á. Z. – Virág Csaba, Csányi, Tóth G., Zalavári, Garbacz – Reiter R., Coleman, Pichler, Sommer – Fekti Á., Turbucz. Edző: Szilassy Zoltán
Kiállítások: 8, ill. 18 perc + 10 perc fegyelmi (Durák)
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc végeredménye: 2–1, a Nové Zámky javára

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik