Mihály bombája és a Volán sikere a címvédő ellen

Vágólapra másolva!
2010.12.03. 21:55
null
Ladányi (balra) szerezte a Volán első gólját a győztes meccsen (Fotó: Tumbász Hédi)
Címkék
Az osztrák jégkorong-bajnokság (EBEL) 24. fordulójában a Sapa Fehérvár AV19 a címvédő Red Bull Salzburgot fogadta az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokban. A fehérváriak végig jól tartották magukat, és két harmad után 2–2-s döntetlenre álltak. A harmadik játékrészben a vendégek kerültek előnybe, de Mihály Árpád góljával kiharcolta a magyar csapat a hosszabbítást, sőt a Volán csatára a ráadásban a győztes találatot is megszerezte.

Rossz hír volt a kék-fehérek számára, hogy betegség miatt nem játszhatott az egyik legjobb formában lévő csatár, Sofron István, aki helyett Mihály Árpád jutott szóhoz az első sorban. Holéczy Roger és Nathan Martz továbbra is sérült, viszont meggyógyult Oscar Ackeström, aki vállalta a játékot Pierre Pagé legénysége ellen.    

A Salzburg az EBEL élmezőnyébe tartozik, így nem ígérkezett könnyűnek a mérkőzés a Fehérvár számára, amely legutóbb 4–0-s vereséget szenvedett Linzben. Ennek ellenére hazai környezetben végig egyenlő partnere volt az osztrákoknak a magyar csapat, és akár a rendes játékidőben elért győzelemre is megvolt az esélye.

Ladányi Balázs már a második percben talpra ugrasztotta a fehérvári közönséget, akiket az sem érdekelt, hogy a korong kalandos úton jutott a kapuba (a kapufáról előbb az ellenfél hálóőrére pattant a pakk, és csak ezután lett belőle gól). Pár perccel később viszont nem volt ilyen szerencséje a Volánnak, előbb a magyar csapatnak volt ziccere, ami kimaradt, az ellentámadásból pedig egyenlített a Salzburg.

A bekapott találattól nem tört meg a hazai csapat, Vas Márton húzott lövésével újból megszerezte a vezetést. A Salzburg azonban nem hiába az EBEL címvédője, összekapta magát, és megfordította az állást. A második harmadban több veszélyes visszatámadást is vezetett, sőt kettős emberelőnyben is játszhatott, de Hetényi Zoltán bravúrjainak köszönhetően hosszú ideig nem tudtak betalálni a vendégek. 

A szünet előtt nem sokkal már a Volán kapusa is tehetetlen volt, a csapatok nagy része a cserékkel volt elfoglalva, ezt használta ki Markus Pöck, és kiegyenlített. Sőt, a 49. percben már a Salzburg volt előnyben, de a fehérváriak rákapcsoltak az utolsó percekre, és Mihály Árpád kiharcolta a magyar csapatnak a hosszabbítást.

A Volán csatára pedig annyira belejött, hogy a ráadásban hatalmas bombát zúdított a bal felsőbe, amivel megnyerte a meccset a hazai csapat. 

 JÉGKORONG, EBEL
 24. FORDULÓ
SAPA FEHÉRVÁR AV19–EC RED BULL SALZBURG 4–3 (2–1, 0–1 1–1, 1–0) – h. u.
Székesfehérvár, 2800 néző. Vezette: Cervenak (cseh), Bedő, Németh M. 
FEHÉRVÁR: HETÉNYI Z. – DURCO, Ackeström, Palkovics, Johansson, Kovács Cs. – Horváth A., Tokaji, MIHÁLY Á., Vas M., LADÁNYI – Orbán, KRANJC, Fekete D., Nagy G., Benk – Jobb, Maklári, Fodor Sz., Hegyi Á. Z., Vaszjunyin
SALZBURG: Höneckl – Lynch, Heshka, Regier, Duncan, Bois – A. Lakos, Unterweger, PEWAL, ABID, Welser – Fischer, Heinrich, Latusa, KOCH, Maier – Mühlstein, Aubin, Holst, Brucker, PÖCK
Gólok: 1:28: Ladányi (1–0). 5:04: Abid (Pewal – emberelőny, 1–1). 11:24: Vas M. (Ackeström, Mihály Á., 2–1). 38:04: Pöck (Brucker, 2–2). 48:11: Koch (Latusa, Pewal, 2–3). 53:18: Mihály Á. (Horváth A., Nagy G., 3–3). 63:06: Mihály Á. (Durco)       
Kiállítások: 14, ill. 14 perc

További eredmények: Klagenfurt–Zagreb 2–1, Jesenice–Graz 0–3, Vienna–Ljubljana 2–1 – h. u., Villach–Linz 2–3 – h.u.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik