Jégkorong-vb: 2775 néző, csalódtak a honosított „koreaiakban"

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.20. 21:59
Nem lehet mondani, hogy a dél-koreai sajtó túllihegte volna a hazai rendezésű divízió 1/A-s jégkorong-világbajnokság első mérkőzését, bár ez némileg érthető is a hazai együttes magyar válogatottól elszenvedett 7–4-es veresége után.

A két legismertebb angol nyelvű újság (The Korea Herald, The Korea Times) portálja egy szót sem ír a mérkőzésről, de nem túl bőbeszédű a Dél-koreai Jégkorong-szövetség honlapja sem.

A koreai nyelvű sajtó feltérképezése már keményebb dió, de viszonylag egyértelmű, hogy a jégkorong – a baseball, a golf, a tékvandó és természetesen a futball mellett – nem tartozik a kiemelt sportágak körébe, egyik koreai portál sem hozza a címlapon a vereséget. (A helyi sajtót a kompkatasztrófa hírei uralják, a legfrissebb beszámolók szerint 59-re emelkedett a halálos áldozatok száma.)

Mindent elmond a hoki helyzetéről, hogy a vezető sajtótermék, a Csoszun Ilbo honlapját meglátogatva már a sport rovat címlapján sem találunk a találkozóról készített összefoglalót, de azért az archívumból előtúrható három cikk is a meccsről. Az egyik távirati stílusban, 10 sorban intézi el a meccset, a másik viszont már egy részletesebb, viszont hazai rendezésű esemény ellenére archív (...) képpel illusztrált beszámolót rejt, ahol kiderül, hogy a hivatalos adatok szerint 2775 néző foglalt helyet a lelátókon (köztük rengeteg magyar drukker), és a szakíró elárulja, mindhárom honosított kanadai hokis játszott a meccsen, de ő egyáltalán nem volt tőlük elájulva...

„Sokba került a rengeteg kiállítás nekünk, több gólt is kaptunk ezekből, de összességében elégedett vagyok. Lassan kezdtünk, de aztán sokat korcsolyáztunk, mindenki keményen odatette magát. Minden mérkőzés fontos nekünk, keményen küzdünk majd minden meccsen, és reméljük, hogy ennek meglesz az eredménye – ezt pedig már a harmadik írásból fordítjuk, az idézet a koreai szövetségi kapitánytól, Bjun Szun Vuktól származik.

A tréner még kiemelte, hogy a magyarok második gólja (Benk lövése megpattant Azarin, és úgy vágódott a kapuba – a találkozó videós összefoglalója ide kattintva megtekinthető) nagyon peches volt, és eléggé megviselte csapatát, illetve kitért arra is, hogy a mai nap másik két eredménye után biztos benne, lesz javítási lehetősége csapatának, amelytől minden eredmény szép, hiszen a csoportban a világranglista alapján a legalacsonyabban rangsorolt gárda.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik