Jégkorong: változások a válogatott keretében, hat játékos kimaradt

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.03.29. 14:25
Nyolc fehérvári és három újpesti játékos csatlakozik hétfőtől az április végén rajtoló kazahsztáni divízió I/A világbajnokságra készülő magyar jégkorong-válogatott keretéhez, amelytől hatan köszöntek el.

A hazai szövetség (MJSZ) honlapjának pénteki beszámolója szerint Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány hagyott némi pihenőt a fehérvári és az újpesti játékosoknak – akik számára már szintén befejeződött a klubidény –, mielőtt csatlakoznának a kerethez a vb-felkészülés második hetére. A jövő héttől a többiekkel gyakorol az újpesti védő Varga Arnold, valamint a csatár Benk András és Vincze Péter. A Fehérvárból a hátvédek közül Stipsicz Bence és Szabó Dániel, a támadók közül Erdély Csanád, Hári János, Reisz Áron, Sarauer Andrew, Sárpátki Tamás és Sofron István kapott meghívót.

Az edzői stáb megköszönte az eddigi munkát a védő Imre Patriknak, a csatár Bödök Bencének, Majoross Barnabásnak, Németh Attilának, Ritó Lászlónak és Somogyi Balázsnak.

A jövő héttől így négy kapussal, tíz védővel és tizenöt csatárral folytatódik a munka. Öt magyar klub játékosai szerepelnek a keretben, egy légióssal, az idényt Németországban töltő, de a Schwenningentől távozó Bartalis Istvánnal kiegészülve. Közülük 22 játékosnak van világbajnoki tapasztalata, 14-en pedig A csoportos tornán is játszottak. A 29 jégkorongozó közül 16-an voltak ott a tavalyi budapesti, divízió I/A világbajnokságon.

A felkészülés második hetében – hasonlóan az elsőhöz – négy nap alatt hat jeges edzés vár a játékosokra, de már meccset is játszik a válogatott: jövő pénteken Svédország lesz az ellenfél a Tüskecsarnokban.

A harmadik héten Miskolcra költözik a csapat, ahol kétszer, április 10-én és 12-én a lengyelekkel mérkőzik meg. Az utolsó héten újra Budapest lesz az edzőtábor, és április 17-én Szlovéniával játszik a Tüskecsarnokban a válogatott.

Ezután Angliában két A-csoportos ellenféllel, az olaszokkal és a britekkel találkozik a felkészülés végén. A világbajnoki keret április 24-én utazik el Kazahsztánba, ahol április 29. és május 5. között a házigazda kazah mellett a fehérorosz, a dél-koreai, a szlovén és a litván csapat lesz az ellenfele. Az első két helyezett játszhat majd a 2020-as, svájci elit vb-n, az utolsó pedig kiesik a divízió I/B-be.

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
K
apusok: Bálizs Bence (MAC Újbuda), Hetényi Zoltán (DEAC), Rajna Miklós (MAC Újbuda), Vay Ádám (DVTK Jegesmedvék)
H
átvédek: Fejes Nándor (MAC Újbuda), Garát Zsombor (MAC Újbuda), Kiss Dániel (DVTK Jegesmedvék), Macaulay Scott (MAC Újbuda), Pozsgai Tamás (MAC Újbuda), Stipsicz Bence (Fehérvár AV19), Szabó Dániel (Fehérvár AV19), Szirányi Bence (DVTK Jegesmedvék), Varga Arnold (Újpesti TE), Vokla Roland (MAC Újbuda)
C
satárok: Bartalis István (Schwenningen, német), Benk András (Újpesti TE), Bodó Christopher (MAC Újbuda), Erdély Csanád (Fehérvár AV19), Hári János (Fehérvár AV19), Magosi Bálint (DVTK Jegesmedvék), Miskolczi Márk (DVTK Jegesmedvék), Nagy Krisztián (MAC Újbuda), Reisz Áron (Fehérvár AV19), Sarauer Andrew (Fehérvár AV19), Sárpátki Tamás (Fehérvár AV19), Sofron István (Fehérvár AV19), Terbócs István (MAC Újbuda), Vas János (DVTK Jegesmedvék), Vincze Péter (Újpesti TE)

A MAGYAR VÁLOGATOTT FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
Magyarország–Svédország, április 5., péntek, 19.00, Tüskecsarnok
Magyarország–Lengyelország, április 10., szerda, 19.00, Miskolc
Magyarország–Lengyelország, április 12., péntek, 19.00, Miskolc
Magyarország–Szlovénia, április 17., szerda, 19.00, Tüskecsarnok
Magyarország–Olaszország, április 20., szombat, 19.00, Coventry
Magyarország–Nagy-Britannia, április 21., vasárnap, 14.00, Milton Keynes

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik