Jégkorong: Ladányi az újonc Debrecennél folytatja

Vágólapra másolva!
2014.07.09. 10:17
Bár egy ideje suttogtak róla, nagyot szólt a bejelentés: Ladányi Balázs a Mol Liga-újonc Debrecen jégkorongcsapatában folytatja pályafutását.

Ez pedig nem kis szó, sőt kijelenthetjük, hatalmas fogás a legmagasabb szintű magyar jégkorongba húsz év után visszatérő klubnak, hiszen az elmúlt évtizedek egyik legmeghatározóbb játékosát tudta magához csábítani. Na de hogyan?

Csak a DAB lett szegényebb Ladányi Balázzsal, a Mol Liga nem
(Fotó: duol.hu)
Csak a DAB lett szegényebb Ladányi Balázzsal, a Mol Liga nem (Fotó: duol.hu)

„Nagyon egyszerű a történet: úgy, hogy meg tudtak győzni, rám van szükségük – mondta a 227-szeres válogatott Ladányi. – Azt szerették volna, hogy én legyek a fiatalok vezére. Szimpatikus volt a hozzáállásuk, illetve az elképzeléseik is. Hosszú távon biztosítottnak látják a feltételeket, szépen, apró lépésenként szeretnének fejlődni, beépíteni a fiatalokat a csapatba, évről évre erősödni – ebben akarok segíteni.”

A Debreceni HK magját elsősorban az eddigi juniorcsapat tagjai adják, de Vlagyimir Scseglov edző közreműködésével orosz légiósokat és további magyar játékosokat is hoznának.

„Annyit valóban elárulhatok, nem én leszek az utolsó érkező. A hangsúly azon lesz, milyen légiósokat tudnak szerződtetni, mert nem titkolt cél a rájátszásba kerülés – folytatta Ladányi. – Orosz edzővel még sohasem dolgoztam, és nem is jellemző Magyarországon az orosz vonal, de sosem baj, ha új impulzus érkezik, s ezáltal a liga színvonala is emelkedhet. Kíváncsian várom a közös munkát.”

Ahogy a fentiekből is látszik, szó sincs arról, hogy a 38 éves szélső levezetni menne az újonchoz.

„Még véletlenül sem! – erősítette meg Ladányi. – Már tavaly is voltak ilyen hangok, amikor Dunaújvárosba szerződtem, de én sohasem fogok levezetni. Az nem én vagyok, aki fél gőzzel játszik, vagy nem teszi oda magát mindig maximálisan.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik