nemzetisport.hu 2018.12.13 18:15 Frissítve: 2018.12.14 00:14

Jégkorong: hárommal kikapott a válogatott Norvégiában

A divízió 1/A jégkorong-vb-re a Norvégiában csütörtökön kezdődő Négy Nemzet Tornáján készülő magyar férfiválogatott a franciáktól 3–0-ra kikapott a torna nyitó meccsén az elit-vb-re készülő Franciaországtól. A magyar csapat mindhárom gólját emberhátrányos helyzetből kapta.

Vereséggel kezdett a magyar válogatott (Fotó: MJSZ.hu)

 

JÉGKORONG
NÉGY NEMZET TORNA
FRANCIAORSZÁG–MAGYARORSZÁG 3–0
(1–0, 0–0, 2–0)
Lörenskog, 50 néző. V: Holm (svéd), Wannerstedt, Jonsson, Braten (norvégok)
FRANCIAORSZÁG: HARDY (CLEMENT) – Moisand, Gallet – Janil, Dusseau – Thiry, Raux – Bourgeois, Bedin, VILLE 1 (1), Ritz 1, Mulle – BARBERO 1 (1), Perrier, Matima (1) – Valier, Bouvet, Correia (1) – Kara, Rohat, Di Dio Balsamo. Szövetségi kapitány: Philippe Bozon
MAGYARORSZÁG: Hetényi Z. – Stipsicz, Pozsgai – Kiss D., Szirányi B. – Szabó Dániel, Vokla – Gőz, Varga A., Galló V., Hári J., Bodó – Somogyi, Vas J., Sárpátki – Szabó K., Benk, Németh A. – Miskolczi, Reisz, Terbócs. Szövetségi kapitány: Jarmo Tolvanen
Kiállítások: 8, ill. 12 perc
Kapura lövések: 30–27 
MESTERMÉRLEG
Philippe Bozon: –
Új játékosokkal érkeztünk, akikre kíváncsiak vagyunk, megadjuk nekik a lehetőséget, és elsőre éltek vele, gyorsan játszottak, elégedett vagyok a teljesítményünkkel. A magyar csapat sebessége is rendben volt, ami a második harmadban okozott is nehézségeket. Az emberelőnyünkön nem dolgoztunk külön, mégis jól működött, miként az emberhátrányos védekezésünk is, a speciális egységek pedig mindig jó alapot adnak a sikerhez.
Jarmo Tolvanen: – Öt az öt ellen jól védekeztünk, főleg a támadóharmadban, ám ettől még kaptunk hármat, és mindet emberelőnyből, úgyhogy a -hátrányos védekezésünkön nyilvánvalóan javítanunk kell. De az évnek ebben a szakaszában talán fontosabb, hogy egyenlő létszámban hogyan teljesítünk, az előnyös-hátrányos játék tavasszal lehet kritikus. A kapura lövési mutatóban alig volt különbség, a helyzetek számában ugyanígy, csak az ellenfél kapusai remekeltek… Nyilván nem lehetünk elégedettek, mert nem szereztünk gólt, ám nincs ok pánikra, legközelebb ki kell használnunk a lehetőségeinket.


A Magyar Jégkorongszövetség beszámolója szerint Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány és szakmai stábja úgy döntött, hogy a franciák ellen Hetényi Zoltán kezd a kapuban, Vay Ádám a kispadon várta az esetleges bevetését. A védők közül ezúttal Láday Tamás, míg a támadóktól Becze Tihamér, Erdély Csanád és Sarauer Andrew maradt ki.

Nagy iramban kezdődött a mérkőzés, és külön öröm, hogy magyar helyzetekkel, más kérdés, hogy Galló Vilmos, Hári János vagy Szabó Dániel sem volt pontos a befejezéseknél, ellenben a harmad közepén a franciák Gabin Ville emberelőnyös góljával megszerezték a vezetést.

A második játékrész kevésbé iramos játékot hozott, jobbára mezőnyjáték folyt a jégen, a franciák csak emberfórban tudtak zavart okozni Hetényi kapuja előtt, míg a mieinknek teljes létszámban is akadtak lehetőségei – de ezek ismét kimaradtak.

A harmadik húsz perc elején aztán Nicolas Ritz volt eredményes (megint előnyből), majd – miután a mieink egy kettős emberelőnyt hagytak pocsékba menni – Victor Barbero beállította a 3–0-s végeredményt egy újabb fórból.

A magyar válogatott holnap este 20.00 órától a házigazda és szintén az elitbe tartozó Norvégia ellen lép jégre, majd szombaton délben a szintén divízió I/A-s Fehéroroszország ellen zárja a tornát.

A franciák elleni mérkőzés után Hetényi Zoltán, Stipsicz Bence és Bodó Christopher értékelt az NSO Tv-nek.  

 

2019.06.17 21:30:03

Jégkorong nemzetisport.hu

A 34 éves kanadai center pályafutása első bajnoki címe után akasztja szögre a korcsolyát.

2019.05.30 23:54:03

Jégkorong CSINTA SAMU

ALAPVONAL. A voluntarizmusnak is vannak határai, bizonyára az IIHF köreiben is dívik az elv, mely szerint bizonyos szint fölött nem megyünk bizonyos szint alá, így került végül a jövő évi divízió 1/A-világbajnokság Ljubljanába.

2019.05.26 19:41:35

Jégkorong HARMATH ÁKOS (közvetítés), SZŰCS ANDRÁS (tudósítás)

Kanada 50. világbajnoki érmét szerezte meg Pozsonyban, de az ezüstnek vélhetően nem örül.

2019.05.25 15:03:16

Jégkorong nemzetisport.hu

A hoki-vb döntőjében az oroszokat búcsúztató finnek Kanadával csaphatnak össze.

2019.05.15 18:08:52

Jégkorong nemzetisport.hu

Két délutáni háromgólos könnyedség után, este jött a dráma és az orosz henger.