Jégkorong: felgyújtották a magyar csoport donecki vb-csarnokát

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.27. 11:12
Lángokban áll a donecki Donbassz jégkorongcsarnok, amelynek jelenleg is a mentésen dolgoznak az ukrán tűzoltók – számolt be róla a jegkorongblog.hu. Mindez számunkra azért is különösen érdekes, mert jelen állás szerint ez a létesítmény látja majd vendégül 2015-ben a divízió 1/A vb mezőnyét, benne a magyar válogatottal.

A csarnok a helyi KHL-csapat otthonául szolgál, tulajdonosa pedig az a Rinat Ahmetov, aki Ukrajna leggazdagabb emberének számít, és az utóbbi hetekben többször felszólalt az ország egységének megőrzése mellett. A jelenlegi, igen bizonytalan politikai helyzetben ez következményekkel járt: kedd hajnalban ismeretlen tettesek behatolta a létesítménybe, amely azt követően lángokba borult. Az első hírek szerint személyi sérülés nem történt ugyan, de az anyagi kár már első ránézésre is jelentős.

A 2015-ös vb házigazdájának sokáig Krakkó tűnt biztos befutónak, ám váratlanul mégis Doneck lett a győztes, pedig a biztonsági helyzetről már akkor is tudni lehetett, hogy kimondottan ingatag lábakon áll, és aligha a közeljövőben rendeződik megnyugtatóan. Az IIHF-elnök René Fasel mégis azt mondta, hogy a helyszínről szavazó elnökségnek könnyű volt a donecki pályázat mellett letennie a voksát.

Az április 18–24. között esedékes tornán a magyar válogatott ellenfele a házigazda ukránok mellett az A-csoportból kieső Kazahsztán és Olaszország, továbbá Japán, valamint a harmadosztályból feljutó Lengyelország lesz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik