Jégkorong Erste Liga: győzelemmel indított az FTC, kikapott az Újpest

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2019.09.13. 20:49
null
Az FTC 3–1-re győzött az első 2019–20-as Erste Liga-meccsén (Fotó: fradi.hu)
Megkezdődött a jégkorong Erste Liga 2019–2020-as idénye. A Vasas Brassóban kapott egy négyest, míg a Fehérvárt saját pályáján ütötte ki 7–1-re a Dunaújváros. A Hokiklub Budapest az Újpesti TE vendégeként győzött, a Ferencváros otthon verte meg a Gyergyói HK-t.

 

A Vasas Brassóban kezdte meg az új idényt, ahol csúnyán kikapott – bár a 13. percben a vendégek szereztek vezetést, már az 1. harmadban három góllal válaszolt a Corona Brasov. A 2. harmadban nem született gól, majd az utolsó játékrészben végleg lezárta a meccset a hazai csapat, miután megszerezte a negyedik találatot.

Győzelemmel indította Erste Liga szereplését a Ferencváros, 3–1-re megverte a Gyergyói HK-t. A zöld-fehérek az 1. harmadban 2–0-ra vezettek, viszont nem lehettek nyugodtak, hiszen a vendégeknek összejött a szépítés. Innentől sokáig szoros volt a találkozó, majd néhány perccel a vége előtt az FTC megszerezte harmadik gólját, s begyűjtötte a 3 pontot.

Az Újpesti TE hazai pályán szenvedett vereséget az első fordulóban – a lila-fehérek a 2. harmad elején kerültek előnybe, ám a vendég Hokiklub Budapest 2–1-re fordított, és megnyerte a mérkőzést.

Óriási pofonba szaladtak bele a Fehérvári Titánok a Dunaújvárosi Acélbikák ellen – a székesfehérváriak hazai környezetben szenvedtek súlyos, 7–1-es vereséget.

JÉGKORONG
ERSTE LIGA
ALAPSZAKASZ, 1. FORDULÓ
FTC-TELEKOM–GYERGYÓI HK 3–1 (2–0, 0–1, 1–0)

Budapest, Pesterzsébet, 475 néző. Vezette: Babic, Berger, Kedves, Korbuly
FERENCVÁROS:
ARANY – RANTANEN (1), KARMENIEMI (1) – Sarcia, Hegyi Á. – Pulli, Jászai (1) – Pozsár; Kulmala, NAGY G. 2, M. Fitzgerald (1) – Tóth Adrián (1), Hajós, PAVUK 1 – Tóth Richárd, Németh A., Farkas L. – Tóth Renátó, Tóth Gergely, Tóth Gergő. Edző: Fodor Szabolcs
GYERGYÓI HK: RUCZUJ – GÓGA (1), LESCOVS 1 – Ferenc-Csibi, Raszulov – Kozma, Nagy Cs.;
Constantin, Tendler, Valdix – Csergő, Pesztunov, Zagidullin – Elekes, Péter, Vorobjev – Antal, Busbacher, Sára – Benedek, Creanga. Edző: Leif Strömberg
Kiállítások: 10 ill. 12 perc
MESTERMÉRLEG
Fodor Szabolcs: – Remekül kezdtünk, az első játékrészben végig nyomás alatt tartottuk ellenfelünket. A folytatásban azonban elkényelmesedtünk, ezért a Gyergyó egy gólra megközelített bennünket. Jól küzdöttek a vendégek, de kettő-egy után nekünk sikerült betalálni, amivel eldöntöttük a találkozót.
Leif Strömberg: – A mérkőzés elején két elkerülhető gólt kaptunk, és nem tudtunk mit kezdeni a Ferencváros intenzív, gyors letámadásával. A második harmadtól rendbe jött a játékunk, a harmadik hazai gólig többször is egyenlíthettünk volna. A vereség ellenére nem vagyok elégedetlen a csapat játékával.

ÚJPESTI TE–HC BUDAPEST 1–2 (0–0, 1–1, 0–1)
Budapest, Megyeri út, 500 néző. Vezette: Haszonits, Wolf, Váczi, Horváth B.
UTE: DUSCHEK – Carlsson (1), Varga A. – Henderson, Pokornyi – Kiss-Rusk, Kovács A. – Fekete B.; Brown, Didiomete, ODNOGA (1) – Csamangó, Nemes, PANCE 1 – Benk, Vincze P., Sikorcin – Kovács S., Horváth Á., Godó. Edző: Szilassy Zoltán
HOKIKLUB: SYLVES – Szécsi, Lakatos L. (1) – Lévai, Reiter – Bán, MAYER; SZŰCS I. 1, Pihlqvist (1), Satek – Horváth B., Petres (1), SZAPPANOS 1 – Németh Á. (1), Rossignol, Albert T. – Köllő, Lőczi. Edző: Gröschl Tamás
Kiállítások: 10+10 perc, ill. 6 perc
Kapura lövések: 36/23
MESTERMÉRLEG
Szilassy Zoltán: – Az utolsó három felkészülési mérkőzésünkön sokkal jobban jégkorongoztunk, ezúttal sajnos fegyelmezetlenek voltunk, felesleges kiállításokat gyűjtöttünk. Nem tartották be a fiúk a megbeszélteket, s ellenfelünk könyörtelenül megbosszulta a hibáinkat, így megérdemelten nyert. A jövőben egyszerűsíteni kell a játékunkon, hiszen láthattuk, nincs könnyű ellenfél a ligában.
Gröschl Tamás: – Kiváló mentalitású játékosokkal dolgozhatok együtt, akik alá tudják rendelni egyéni céljaikat a csapat sikerességének. A kiemelkedő kapusteljesítmény mellett jól zártuk le a területeket, és figyeltünk a kipattanó korongokra is. Bizonyítottuk, hogy nem szabad leírni bennünket, jó néhány csapat dolgát szeretnénk még megnehezíteni a közeljövőben.

CORONA BRASOV (romániai)–SCHILLER-VASAS HC 4–1 (3–1, 0–0, 1–0)
Brassó. Vezette: Csata, Bandi (mindkettő romániai), Mihai (román)
BRASOV:
Polc – Armstrong, Harrison – Boriszenko, Stephenson (1) – Mihály E. (1), Bors – Bíró O., Szabó D.; Fowlie, Gliga, Rabbit 1 – Péter B. 1, Tranca (1), Molnár Zs. – Plante 1, Molnár Z. 1, Bíró G. (2) – Bíró M., Zsók (1), Gajdó. Edző: Julius Pénzes
VASAS: Sági – Bukor, Gáspár – Tornyai, Surányi – Inglis, Kováts – Hetényi P., Farkas; Turbucz, Székely Mádai, Rafaj – Csiki, Czakó, Márton – Fliszár, Páterka, Szalma – Bödök, Schmál 1, Szlama (1). Edző: Ladányi Balázs
Kiállítások: 8, ill. 4 perc
MESTERMÉRLEG
Julius Pénzes:
– Tetszett, ahogy a játékosaim a jégen mozogtak, a sebességük rendben volt. Sok helyzetet kidolgoztunk, elégedett lehetek. Remélem, a következő mérkőzéseken is hasonlóan jó teljesítményt nyújtunk.
Ladányi Balázs: – Nagy nyomás alatt játszottunk az első harmadban és az egész mérkőzésen igyekeztünk a lehető legjobban védeni a kapunkat. Sajnos az első játékrész utolsó három percében elment a meccs. Elismerésem a Brassónak, de annak örülök, hogy csapatom játékában is sok pozitívumot láttam.

FEHÉRVÁRI TITÁNOK–DUNAÚJVÁROSI ACÉLBIKÁK 1–7 (0–2, 1–1, 0–4)

Székesfehérvár, Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnok, 326 néző. Vezette: Gangel, Rencz, Somos G., Pálkövi
FEHÉRVÁR:
GyenesHorváth M., Kiss R. – Imre, McCutcheon – Erdély B., Vas Márk; Dézsi, Mihály Ákos, Péter A. – Campbell (1), Császár, MADÁCSI 1 – Almási, Balogh B., Nagy Á.– Buzás, Kovács Alex, Vincze G. Edző: Kiss Dávid
DUNAÚJVÁROS:
HUGHSONKovács B. Z. (1), VUORIJÄRVI 2 – Baker 1, Lendák (2) – Dósa, Hruby – Ráduly, Wéninger; Azari, Dansereau (2), Mazurek 1 (1) – SILLÓ 2, SOMOGYI B. 1 (2), TURCOTTE (2) – Gulácsi, Pinczés O., Tamás – Gebei G., Somogyi N., Subotic. Edző: Miroslav Ihnacak
Kiállítások:
16, ill. 20 perc
MESTERMÉRLEG
Kiss Dávid: –
Természetesen nem így képzeltük el az idény első mérkőzését, de még rengeteg alkalmunk lesz a javításra. Sajnos azt láttam, hogy sokan mentálisan nem tudták feldolgozni, hogy hátrányba kerültünk, és egyszerűen kiszálltak a találkozóból, pedig a második harmadban nyújtott teljesítményünkkel lett volna keresnivalónk.
Miroslav Ihnacak:
– A legutolsó, hosszabbításban megnyert felkészülési találkozóból kiindulva tudtuk, hogy kemény mérkőzésre kell számítanunk, s az eredmény ellenére így is volt. Fontos helyzetekben jól időzítettük a góljainkat, ennek köszönhető a sikerünk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik