nemzetisport.hu 2018.02.23 21:42 Frissítve: 2018.02.24 01:03

Erste Liga: a Fradi másodjára meglepte idegenben a MAC-ot

A jégkorong Erste Liga negyeddöntőjének második felvonásán is nagy vereséget szenvedett a Fehérvári Titánok a DVTK Jegesmedvék otthonában. A Ferencváros viszont a sima zakó után meglepetésre nyert a MAC vendégeként.

 

A címvédő DVTK Jegesmedvék az első felvonáson 4–0-ra ütötte ki a Titánokat, ezen a meccsen pedig már 6:41 perc után ez volt az állás! A második percben Pavuk Attila nyitotta meg a gólcsapot, majd Ritó László, Peter Sakaris és Hajós Roland is hamar betalált, utóbbit az emberhátrány sem zavarta meg.

Még mindig csak a 16. percben jártunk, amikor Miskolczi Márk is eredményes volt, a meccs feléhez érve pedig Pavuk Attila révén már fél tucatnál járt a DVTK (6–0).

A záró harmadban Rasmus Kulmala fórból megszerezte a hetediket is, míg a fehérváriak Varga Balázs kettős emberelőnyből jegyzett találatával kozmetikáztak (7–1).

A négy győzelemig tartó párharcban így tehát 2–0-ra vezetnek a diósgyőriek.

A szintén négygólos vereséggel rajtoló Ferencváros Jereme Tendler fórgóljával előnyhöz jutott a 8. perc végén (0–1), de Keegan Dansereau fél távhoz érve egyenlített, Brance Orban révén pedig a MAC a 43. percben megfordította az állást (2–1).

Volt még csavar a meccsben, Tendler 45 másodperccel később, emberhátrányból egyenlített, sőt Juhamatti Hietamäki és Németh Attila is betalált, így a zöld-fehérek győztek (2–4), és ezzel 1–1-re módosították a párharc állását.

JÉGKORONG ERSTE LIGA

NEGYEDDÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉSEK
DVTK JEGESMEDVÉK–FEHÉRVÁRI TITÁNOK 7–1
(5–0, 1–0, 1–1)
Miskolc, 955 néző. V: Varjú, Rencz, Soltész, Vincze
DVTK: ADORJÁN – Rusk, Leppänen (1) – Láda B., Rantanen  – Joe (1), Vojtkó (1) – Albert T., Bernáth – Magosi B. (1), Miskolczi 1, Galanisz (1) – KULMALA 1 (1), SAKARIS 1 (2), PAVUK 2 (2) – HAJÓS 1 (1), Tóth A. (1), Ritó 1 – Köllő, Tóth Gergő. Edző: Mikael Tisell
FEHÉRVÁR: Kornakker (Gyenes) – Vehmanen, Imre P. – Reiter, Takács – Láday, Szaller – Antal A., Kocsis – Schoenmakers, Ainsworth (1), Kiss P. (1) – Részegh, Szita, Péter B. – Vizi D., Mazzag, Hamvai – Varga B. 1, Kiss Zs., Balogh B. Edző: Kóger István
Kiállítások: 20, ill. 14 perc
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–0 a DVTK javára
MESTERMÉRLEG
Mikael Tisell: –
Álomszerűen kezdtük a mérkőzést, tulajdonképpen már húsz perc után véget ért a találkozó. Viszont nem voltunk teljesen koncentráltak, emiatt sok kiállítást szedtünk össze, ezen mindenképpen változtatnunk kell. Hétfőn új meccs jön, biztos vagyok benne, hogy a Titánok gárdája kemény ellenfelünk lesz.
Kóger István: – Arra számítottam, hogy ezúttal nagyon feszesen és keményen kezdenek majd a Macik. Így is történt, a hazaiak megmutatták, mekkora különbség van a két csapat között. De ez is csak egy meccs volt a párharc során. A jövő héten kétszer játszunk otthon, ahol jobb teljesítménnyel szeretnénk bizonyítani, hogy ennél többre vagyunk képesek.

MAC BUDAPEST–FERENCVÁROS 2–4 (0–1, 1–0, 1–3)
Tüskecsarnok, 850 néző. V: Halassy, Németh M., Kis-Király, Váczi
MAC: Arany – Pozsgai, Macaulay (1) – Dudás, Cunningham (1) – Garát, Kovács B. – Tóth Richárd, Vokla – Dansereau 1, Mansson (1) Klempa – Bodó (1), Brown, B. Orban 1 – Somogyi, Terbócs, Keresztury – Molnár D., Majoross B., Tóth Gergely. Edző: Majoross Gergely
FTC: Sevela – Hietamäki 1, Tuominen (1) – Kovács V., Owen – Jászai, Lakatos – Inglis – Rafaj (1), Dubek (1), Tendler 2 – Könczei, Németh A. 1, Shupe (2) – Bödök, Roczanov, Farkas L. – Tóth Renátó, Virág T. (1) Fliszár (1). Edző: Greg Lindqvist
Kiállítások: 8, ill. 12 perc
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–1
MESTERMÉRLEG
Majoross Gergely: –
Egészen más Ferencvárost láttunk, mint pénteken, sokkal több élet volt bennük. Hiába kezdtünk alapvetően jól, nem sikerült betalálnunk, ők pedig szereztek egy előnygólt. Nagy munkával rájuk borítottuk a pályát, fordítottunk is, de az, hogy előnyben mi kaptunk gólt, fordulópontot jelentett. Jobb helyzetkihasználása révén nyert a Fradi.
Greg Lindqvist: – A fő célunk az volt a meccs előtt, hogy végre ne kapjunk gólt az első harmadban, és ne kerüljünk korán hátrányba – aztán a többit meglátjuk. A célt sikerült megvalósítanunk, de utána is felvettük a kesztyűt, és ez, valamint a remek hátrányos játékunk és kapusteljesítményünk nagy győzelemhez segített minket!

NEGYEDDÖNTŐ
         Állás
Dunaújvárosi Acélbikák–Csíkszereda1–4
2–5
     0–2
Újpest–Corona Brasov1–4
2–1 – h.u.
     1–1
DVTK Jegesmedvék–Fehérvári Titánok
4–07–1     2–0
MAC Budapest–Ferencvárosi TC
5–12–4     1–1
 A párharcok az egyik fél negyedik győzelméig tartanak.

 

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2018.03.19 22:52:29

Jégkorong BOBORY BALÁZS

NS-VÉLEMÉNY. A játékosokat sem árt időnként kizökkenteni a komfortzónájukból.

2018.03.02 00:07:19

Jégkorong BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. A hitelesség a személyiségből, a kimondott szavakból és az azokat követő tettekből fakad, a sportolóknak pedig nagyon kifinomultak az érzékelőik, azonnal megérzik, ha valami nincs rendben, és ha a tréner kicsit is hiteltelen, az máris befolyásolhatja az eredményességet.

2018.02.10 00:27:50

Jégkorong BOBORY BALÁZS

Visszatérés: Sofron István az eltiltása és az átigazolása után először lép jégre Fehérváron.

2018.02.09 23:25:45

Jégkorong KOHÁN GERGELY

NS-VÉLEMÉNY. Az vesse rá az első követ, aki még sosem hibázott.

2018.01.24 00:03:43

Jégkorong BOBORY BALÁZS

NS-VÉLEMÉNY. Hol van már a magas ló, amelyen réges-régen ültek?