Erste Liga: a Csíkszereda meglepte a Dunaújvárost

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.20. 20:20
A jégkorong Erste Liga rájátszásának felsőházában harmadik helyen végző Dunaújvárosi Acélbikák hazai környezetben kezdhette meg az alsóházban másodikként záró Csíkszereda elleni negyeddöntőt, ám aligha ilyen startra számított.

A vendégek az első harmadban kétszer is betaláltak hét perc leforgása alatt, így nagyon nehéz helyzetbe hozták a házigazdát. Ráadásul a záró játékrészben is a Csíkszereda szerzett gólt elsőként, és Becze Tihamér találata csak a szépítéshez volt elég a Dunaújvárosnak. Alig fél perccel később újabb gólt ütöttek a székelyföldiek, akik így megnyerték a párharc első felvonását.

A második meccset szerdán 18 órakor rendezik, szintén a Dunaújvárosi Jégcsarnokban.

JÉGKORONG ERSTE LIGA
NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS

Dunaújvárosi Acélbikák–Csíkszereda 1–4 (0–2, 0–0, 1–2)
Dunaújváros, 700
néző. V: Németh M., Soós D., Kis-Király, Muzsik
DAB:
Duschek – Erdélyi, Mestyán – Hüffner, Orbán A. – Hruby, Lencsés – Szkripec, Tanka – Becze 1, Novotny (1), Izacky – Azari, Léránt, Odnoga (1) – Hári, Nageler, Turcotte – Németh P., Silló, Török
Edző:
Jason Morgan
CSÍKSZEREDA:
ONODI – BJELOV 1, Papp Sz. – Brnák, Farkas T. – Flinta, Gecse – Antal N., Salló – Fodor Cs. (1), TARATUHIN (2), VALCHAR 2 (1) – Fabus (1), Rokaly Sz. (1), Szcsasztlivij 1 – Antal Zs., Bíró T. Á., Molnár Z. – Egyed, Rokaly N., Sándor
Edző: Leo Gudas
Kiállítások:
6, ill. 10 perc
MESTERMÉRLEG
Jason Morgan: –
Tapasztaltabb csapattól kaptunk ki, amely jobban játszott ma nálunk. Már az első tíz percben hátrányba kerültünk, s utána sem sikerült elkapni a fonalat. Egyénieskedtünk, a kevés lehetőségünket túlcifráztuk. Az a legjobb dolog, hogy holnap újra játszhatunk.
Leo Gudas: –
Az idén már több mérkőzést játszottunk a Dunaújváros ellen, amely remek együttes. Nagyon készültünk ellene, úgy érzem, jól fel is tudtunk készülni belőle. Nagyon jó volt a kapusteljesítményünk és a védelmünk, ráadásul még szerencsénk is volt. Roppant nagy sikernek tartom az első meccsen megszerzett győzelmet, de tudjuk, hogy ez önmagában még semmit sem jelent.

A négy győztes mérkőzésig tartó párharc állása: 1–0 a Csíkszereda javára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik