Jégkorong, EBEL: kiegyenlített az idegenben nyerő Salzburg

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.11. 22:16
Az osztrák jégkorongbajnokság (EBEL) fináléjának negyedik felvonásán a Red Bull Salzburg idegenben 5–3-ra legyőzte a Bozen Foxest, így 2–2-re kiegyenlítette a három nyert mérkőzésig tartó párharcot.

A két csapat első két mérkőzését egyaránt a korábban a Sapa Fehérvár AV19-et is kiejtő olaszok nyerték meg (idegenben 6–1-re, majd otthon 4–2-re), és bár a Salzburg a harmadik összecsapáson elsöprő záró harmaddal 7–2-re nyert, a Bozen azzal a tudattal korcsolyázhatott jégre, hogy egy újabb hazai sikerrel bajnok lehet.

Feszült hangulatban indult a mérkőzés, fél perc után mindkét csapatból kiállítás sorsára jutott egy-egy játékos, majd az első harmad derekán az emberelőnyt gólra váltották az osztrákok. A házigazda még fel sem ocsúdhatott, már kettővel mentek a vendégek (0–2), de a játékrész hajrájában szépítettek, majd a 28. percben kiegyenlítettek az olaszok (2–2).

A záró felvonásra így is a vendégek vonulhattak előnnyel, miután Komarek a 35. percben visszavette az előnyt, de Strömberg kettős fórban hét perccel a vége előtt ismét betalált (3–3).

Az 56. percben aztán újra megszerezte az előnyt a salzburgi együttes, a Bozen pedig hiába vitte le a kapusát is a hajrában, ennek eredménye csak egy üres kapus osztrák gól lett (3–5).

Az osztrák együttes így kiegyenlített a három nyert mérkőzésig tartó párharcban, a mindent eldöntő felvonásra vasárnap, Salzburgban kerül sor.

JÉGKORONG, EBEL, DÖNTŐ
4. MÉRKŐZÉS
Bozen Foxes (olasz)–Red Bull Salzburg (osztrák) 3–5
(1–2, 1–1, 1–2)
G: Strömberg (19.), Gander (28.), Strömberg (53. – k. ee.), ill. Heinrich (11. – ee.), Raffl (13.), Komarek (35.), Roe (56.), Trattnig (60. – ü. k.)
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó döntő állása: 2–2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik