Jégkorong: a Miskolc legyőzte a lengyel bajnokot

K. G.K. G.
Vágólapra másolva!
2014.08.30. 19:38
null
Egy kis bunyó is belefért a meccsen (Fotó: Jezoviczki Máté)
A házigazda Miskolci Jegesmedvék jégkorongcsapata 4–1-re legyőzte a lengyel bajnok KH Sanok együttesét a Miskolc Autó-kupa felkészülési tornán. A magyar együttes a háromcsapatos tornán csütörtökön három góllal kapott ki a szlovén Olimpija Ljubljanától, és a második helyen zárt.

A Miskolc rögtön első emberelőnyét kihasználta: a magyar felmenőkkel bíró kanadai bekk, Jesse Dudas kékvonalas bombája nyomán a korong (talán a kapu előtti kavarodásban egy ütőn is megpattanva) Mateusz Skrabalak kapujának bal felső sarkába vágódott. Kisvártatva pedig egy gyönyörű, sakk-mattra kijátszott helyzetet követően már kettővel vezetett a hazai gárda.

A Miskolc a villámrajttól valósággal vérszemet kapott, Dudas újabb sistergős bombagólja után az első szünetre máris elérhető közelségbe került a hazaiak számára az áhított négygólos győzelem.

A középső játékrészben minden ott folytatódott, ahol az elsőben abbamaradt, és bár az előző szezonban még a miskolciakat boldogító, immáron Sanok-játékos kanadai csatár, Jordan Knox beköszönt volt csapatának (vagyis az ezúttal a kapuban kezdő Duschek Dávidnak), Tóth Adrián remek büntetőjével megmaradt a háromgólos előny és a remény a tornagyőzelemre. Ám mivel a záró harmadban nem változott az eredmény, a hármas körbeverés miatt a gólkülönbség döntött a kupáról a Ljubljana javára.

JÉGKORONG, MISKOLC AUTÓ-KUPA, 2. FORDULÓ

Miskolci Jegesmedvék–KH Sanok (lengyel) 4–1 (3–0, 1–1, 0–0)
Gólok: Dudas 2, Popovics, Tóth A., ill. Knox

Végeredmény: 1. Ljubljana (szlovén) 3 pont (gólkülönbség: 5–4) , 2. Miskolc 3 (5–5), 3. Sanok 3 (4–5)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik