nemzetisport.hu 2017.05.12 06:47 Frissítve: 2017.05.12 10:10

Jégkorong: a bajnokcsapat gerince együtt marad

A DVTK Jegesmedvék bajnokcsapatából heten is úgy döntöttek, hogy továbbra is piros-fehérben folytatják a pályafutásukat. Jövőre is Miskolcon jégkorongozik Galanisz Nikandrosz, Jarkko Leppanen, Láda Balázs, Magosi Bálint, Miskolczi Márk, Ritó László és Vojtkó Mátyás.

dvtk629
Heten hosszabbítottak, ketten távoznak (Fotó: dvtk.eu)

„A bajnoki cím ünneplését követően azonnal megkezdtük azokkal a játékosokkal a tárgyalásokat, akikkel folytatni szeretnénk a közös munkát. Fontos célunk volt, hogy a magyar játékosokból álló mag, amely sorozatban harmadszor is bajnoki címre vezette a csapatot, továbbra is a DVTK Jegesmedvéket erősítse. Továbbá azt is kiemelten fontosnak tartottuk, hogy a miskolci születésű, vagy nagyon fiatal koruk óta a klub kötelékébe tartozó játékosok velünk maradjanak a következő évben is” – nyilatkozta a klub honlapján Nagy Ádám csapatmenedzser.

Galanisz Nikandrosz, Jarkko Leppanen, Láda Balázs, Magosi Bálint, Miskolczi Márk, Ritó László és Vojtkó Mátyás a következő szezonban is a borsodi együttest erősíti, ugyanakkor biztosan nem marad a klub játékosa Grant Toulmin, aki Ausztráliába költözött, és Joni Tuominen, aki még nem döntött a pályafutása folytatásáról.

„Doug Bradley vezetőedzőnek felkínáltuk a folytatás lehetőségét, de ő további gondolkodási időt kért, mert magánéleti problémái miatt nem biztos, hogy maradni tud nálunk” – tette hozzá Nagy Ádám.

Az már korábban eldőlt, hogy Vas János, valamint Anssi Rantanen is a Jegesmedvék játékosa lesz.

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.12.17 14:38:16

Jégkorong THURY GÁBOR

A Fradi jégkorongcsapatának egykori válogatott szélsője december 2-án ünnepelte 75. születésnapját.

2017.11.15 22:11:17

Jégkorong JAKAB ÁRPÁD

Lassan minden feltétel adott lesz ahhoz, hogy világklasszis játékosokat neveljenek ki.

2017.11.10 11:17:00

Jégkorong KOHÁN GERGELY

Amíg a klubidény rövid időre megáll, a legjobb játékosok már fel is kerekednek.

2017.10.29 00:08:18

Jégkorong BOBORY BALÁZS

NS-VÉLEMÉNY. A vetítés néhány képkockával kezdődne, negyven évvel ezelőtti felvételekkel az akkori fehérvári jégpályáról és környezetéről, a kietlen, sivár vidékről, ahol mindig fújt a szél, és bizony, aki nem itta meg a betétes teát, ráfagyott a földlelátóra.

2017.10.04 12:52:32

Jégkorong nemzetisport.hu

Triplázna a Penguins, Kína és Európa is kap hokimeccseket, az olimpia azonban háttérbe szorul.