HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.02.20 08:40 Frissítve: 2018.02.20 10:00

Jégkorong: 2019-re új jégpályát kap az UTE

Tavasszal elhelyezik az UTE új jégpályájának alapkövét, és ha elkészülnek a létesítmények, 2019 őszétől új szakasz kezdődhet a csapat életében – nyilatkozta Zsigmond Barna Pál szakosztályelnök.

HIRDETÉS
Az új létesítmény a XXI. századnak megfelelő edzőpálya lesz (Fotó: Utehoki.hu)

 

„Aki 2010 előtt is részese a jégkorongklubok vezetésének, az még emlékezhet arra, milyen nehéz volt a helyzet, egyik napról a másikra éltünk. 2010-től, a kormány által bevezetett tao-támogatásnak köszönhetően új korszak kezdődött. Szintén meghatározó volt az UTE gazdálkodása szempontjából a kiemelt kluboknak, így az UTE-nak juttatott kormányzati támogatás. Ezek az intézkedések, kiegészítve az önkormányzat támogatásával, tették azt lehetővé, hogy ma már a jövőt is lehet tervezni. Sikerült rendezni az edzők bérét, nem kell már az utazásokért fizetni, nem kell a bírókat, a zsűrit fizetni, és a felszereléshez is kedvező feltételekkel lehet hozzájutni. Őze István vezetésével kialakult egy stabil gazdálkodás” – nyilatkozta Zsigmond Barna Pál szakosztályelnök a klub hivatalos honlapján.

Zsigmond Barna Pál

A patinás, az idén 133 születésnapját ünneplő UTE tavaly év végén 6 milliárd forint kormánytámogatást kapott. A megvalósuló fejlesztés legfontosabb részeként egy új jégpálya épül a Tábor utcai sportközpontban.

„Kinőttük a Megyeri úti jégcsarnokot. Hála Istennek, mondhatom, mivel annyira sok a gyerek, hogy nem lehet már megfelelő mennyiségű edzésidőt biztosítani. Elengedhetetlen, hogy legyen egy második jégpályánk, mert egyszerűen nem tudunk fejlődni, a csapatoknak nincsen elég jégidejük. Az új pálya a XXI. századnak megfelelő edzőpálya lesz, komoly infrastruktúrával, öltözőkkel, modern helyiségekkel. Ami azonban újdonság, hogy a jégkorong mellett lesz egy curlingpálya is, hiszen Magyarországon ezt a sportágat is egyre többen űzik. Reményeink szerint még idén tavasszal elhelyezzük az alapkövet és 2019 őszétől birtokba vehetjük az új létesítményt, ami nagyon stabil és kiszámítható munkát tesz lehetővé számunkra” – mondta Zsigmond Barna Pál.

 

A tervek szerint a Megyeri úton marad a felnőttcsapat és a felsős, U16-nál nagyobb korosztályok, a többi korosztály az új pályára költözik. A Megyeri úti jégpálya is korszerűsödik és kialakításra kerül a stadion épületében egy új edzőterem a hokisok részére, a jelenlegi edzőterem helyén egy nagyobb büfét és VIP-helyiséget alakítanak ki.

„Nagyon fontos megemlíteni, hogy a támogatások mellett a Megyeri úti jégcsarnok jogi sorsa is hosszú évek után végre rendeződött, ami azt jelenti, hogy az UTE vagyonkezelésbe megkapta a jégcsarnokot és az épülő új csarnok jogi sorsa is rendezett. Összegezve elmondható, hogy a jégpályák az UTE használatába kerültek és itt is maradnak. Innentől kezdve a létesítmény jogi helyzete valóban kiszámítható, csak a sportra kell koncentrálnunk. Mi abban vagyunk érdekeltek, hogy a jégkorong remek szórakozás legyen. Ha az emberek kijönnek a Megyeri útra, élményt kapjanak. Ne csak hokiélményt, hanem igazi közösségi élményt is.”

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.28 19:14:15

Jégkorong nemzetisport.hu

Csoda, hogy a bejegyzés alatt szaporodnak a kedvelések és a megosztások?!

2018.09.23 00:04:16

Jégkorong KOHÁN GERGELY

NS-VÉLEMÉNY. A Miskolcon balhézó véglényeket saját honfitársaik szégyellik a legjobban.

2018.09.07 19:15:40

Jégkorong nemzetisport.hu

A DVTK Jegesmedvék és a MAC Újbuda is északi szomszédunk élvonalában szerepel.

2018.09.07 19:50:46

Jégkorong nemzetisport.hu

A magyar élvonalbeli jégkorongbajnokság 2018–2019-es kiírásának adatbankja.

2018.09.08 10:33:45

Jégkorong SZŰCS ANDRÁS

Az Erste Ligában, az osztrák EBEL-ben és a szlovák Tipsport Ligában is lesz magyar csapat.

HIRDETÉS
HIRDETÉS