Még, még, még, még, még - 12 gólig jutott a Volán

Vágólapra másolva!
2012.03.19. 18:09
null
A Fehérvár ezúttal is fölényben játszott (Fotó: Fuszek Gábor)
Címkék
A Fehérvár a bajnoki döntő második meccsén nagyon bekezdett a Miskolc ellen, ugyanis az 5. perc végén már 3–0-ra vezetett. A folytatásban ugyan már kicsit visszavett a címvédő, hogy aztán a meccs végét ismét nagyon megnyomja – a Volán 12–1-re győzött, és 2–0-ra vezet az egyik csapat negyedik sikeréig tartó fináléban.

A Fehérvár–Miskolc bajnoki döntő második mérkőzése kicsit más forgatókönyv szerint kezdődött, mint a tegnapi első találkozó, amelyen tíz percig egész jól tartotta magát a beteg Josh Bonar nélkül felálló Miskolc, igaz a vége 7–1-es Volán-siker lett. Ezúttal azonban már az elején összezuhantak a Jegesmedvék.

Sofron István a legelső percben mattolta egy jó kiugratás után Gyenes Dávidot, ezúttal ugyanis nem a rutinosabb Budai Krisztián, hanem a 19 éves tehetség védte a miskolci kaput.

Talán Gyenes rutintalanságból is fakadt, hogy az első néhány fehérvári lövésből szinte az összes beakadt. Benk András passzából Láda Balázs is betalált, majd az ötödik percben Vas Márton bombázott a bal felső sarokba.

A játék a folytatásban is nagyon pörgős volt, kevés volt a megszakítás, és továbbra is fölényben voltak a hazaiak, de Gyenes néhány védés után magabiztosabbá vált, és a Jegesmedvéknek néhány ellentámadásra is futotta az erejükből. Az első harmadban újabb gól már nem született, így húsz perc után 3–0-ra vezetett a Fehérvár.

A második harmad alaphangját Vas Márton második gólja adta meg. A fehérvári hokis a mérkőzés első emberelőnyét váltotta gólra Svasznek Bence kiállítása után.

A folytatásban az eddig inkább a farmcsapatban edződő fehérvári fiatalok kerültek középpontba. Előbb Hajós Roland kevergetett a miskolci kapu előtt, majd Tóth Adrián mutatta be, hogyan kell tökéletesen megoldani egy kapussal szembeni, egy az egy elleni helyzetet.

Ezután Varga Arnold kiállítása nyomán emberelőnybe került a Miskolc, amit Jan Jarabek a jobb szélről leadott és a hosszú sarokban kikötő gyönyörű lövéssel gólra is váltott. A szépítés azonban nem törte meg a hazaiak lendületét, még a második harmadban ismét betalált a Fehérvár, ezúttal Derek Ryan estében ütötte a pakkot a vendégek kapujába.

A harmadik harmadban teljesen elkészült az erejével a vendégcsapat, amely többször is előnyben játszhatott, de még csak lövésig is alig-alig jutott el az emberelőnyök alatt, a hazaiak pedig szinte azonnal góllal büntettek, amint kiegészültek. Miközben a hangszórókból rendre felhangzott a „Még, még, még, még ennyi nem elég” örökzöld refrén, a fehérváriak futószalagon gyártották a gólokat.

Eric Johansson kétszer is betalált, de eredményes volt Palkovics Krisztián, Magosi Bálint, Hajós Roland, illetve megszerezte második találatát Láda Balázs is.

A vége 12–1-es hazai győzelem, így a Fehérvárt már csak két siker választja el 13. bajnoki címétől, folytatás szerdán, Miskolcon.

PALKOVICS: NINCS NAGY SPORTÉRTÉKE A DÖNTŐNEK


JÉGKORONG, OB I
DÖNTŐ, MÁSODIK MÉRKŐZÉS
SAPA FEHÉRVÁR AV19 –MISKOLCI JEGESMEDVÉK 12–1 (3–0, 3–1, 6–0)
Székesfehérvár, 1650 néző. Vezette: Gebei, Nagy A., Soós
FEHÉRVÁR: Munro – Horváth A., Durco, Sofron,Vas M., LADÁNYI – DaCosta, Hetényi P., PALKOVICS, Johansson, Ryan – Sille, Orbán, Benk, Láda B., Kovács Cs. – Varga A., TÓTH A., HAJÓS, MAGOSI
MISKOLC: Gyenes – Jarábek, Chmelo, Dubek, Nagy G., Miskolczi – Svasznek, Lindgren, Szilágyi, Ritó, Urbán – Budai R., Láda P., Rafaj, Popovics, Túróczy – Orosz, Tóth-Jávor
Gólok. 0:58: Sofron (Ladányi, Vas M., 1–0). 2:32: Láda B. (Benk, Kovács Cs., 2–0). 4:55: Vas M. (Ladányi, Durco, 3–0). 23:49: Vas M. (Ladányi, Palkovics – emberelőny, 4–0). 30:38: Tóth A. (Magosi, Hajós, 5–0). 35:29: Jarábek (Rafaj, Ritó – ee., 5–1). 36:30: Ryan (Sille, Palkovics, 6–1). 50:05: Palkovics (Munro, 7–1). 50:57: Johansson (Ryan, 8–1). 52:58: Magosi (Hajós, Horváth A., 9–1). 56:14: Hajós (Tóth A., Magosi, 10–1). 57:43: Johansson (Ladányi, Hetényi P., 11–1). 59:02: Láda B. (Palkovics, Kovács Cs., 12–1)
Kiállítások: 8, ill. 2 perc
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–0 a Fehérvár javára
MISKOLC–FEHÉRVÁR, PERCRŐL PERCRE
Vége a mérkőzésnek! 12–1-re nyert a Fehérvár!
59. perc: Kovács Csaba távoli kísérletébe Láda Balázs piszkált bele a kapu előtt 12–1
58. perc: Egy levágódó korongot kapásból vágott a bal felsőbe Johansson. 11–1
57. perc: Újabb hazai gól! Ezúttal Hajós Roland talált be Tóth passzából. 10–1
A Miskolc még csak lövésig sem jutott az újabb emberelőny alatt.
55. perc: Sofron bottal akasztásért kapott kettőperces kiállítást.
54. perc: Hajós készítette le a pakkot Magosinak, aki egy nagyon pontos lövéssel bevette Gyenes kapuját. 9–1
52. perc: Ryan középre belőtt korongjára Eric Johansson érkezett a jobb oldali kapufánál és közelről bepasszírozta a korongot a kapuba. 8–1
51. perc: A Fehérvár nem sokkal azután, hogy kiegészült, gólt is szerzett! Palkovics Krisztiánt hiába próbálta akasztani Budai Roland, a fehérvári játékos a miskolci kapu jobb oldalába lőtt, Gyenes tehetetlen volt. 7–1
A miskolciak hiába adogattak a fehérvári kapu előtt, a kiállítás lövés nélkül telt el.
48. perc: Magosit állították ki két percre a hazaiaktól.
47. perc: Sofron lőhet a rövid saroknál, de Gyenes átér a lövésre – nagyot védett a miskolci kapus.
43. perc: Láda Balázs próbálkozott lövéssel a miskolci kapu előtt, majd a kipattanóból ellentámadásba lendültek a vendégek, akik lövésig eljutottak, de Munro védett, és nem is jött ki róla a korong.
41. perc: A miskolciak kezdtek aktívabban, bár igazán nagy helyzet nem alakult ki.
Elkezdődött a harmadik harmad, a hazaiak hozták el a korongot.
Az utolsó harmad előtt a Fehérvár 18 esztendősökből álló bajnokcsapatát köszöntötték.
Vége a második harmadnak, 6–1-re vezet a Fehérvár!
40. perc: Popovics Patrik közeli próbálkozását Munro védte.
39 perc: Palkovics húz el a bal oldalon egy kontrából és a kapuvasat találja el fehérvári emberhátrányban.
38. perc: Megvan a harmadik kiállítás a meccsen – Svasznek harcolta ki Kovács Csabával szemben – ismét előnyben a Miskolc
37. perc: Gyorsan válaszolni tudott a Volán! Derek Ryan első lövéséből még nem született gól, de nem sokkal később az amerikai egy szóló után több miskolci játékoson, többek között Gyenes kapuson is túljutott, majd estében a kapuba továbbította a pakkot. 6–1
36. perc: Jarabek a jobb szélről elemi erővel a kapu hosszú oldalába bombázott – előnyben szépített a Miskolc. 5–1
36. perc: Bottal akasztásért kiállítás a hazaiaknál – Varga Arnold kapott büntetést.
35. perc: Tóth Adrián került ismét helyzetbe, miután remekül kiugrott a miskolci védők közül, de Gyenes ezúttal védett.
31. perc: Az eddig is nagyon aktív Tóth Adrián a kapu mögül kapott korongot, a lövés előtt a végletekig kivárt, majd egy jó húzás után az elfekvő Gyenes mellett megszerezte az ötödik fehérvári találatot. 5–0
Kevesebb a lövés, mint az első harmadban, de többnyire a miskolci kapu előtt zajlik a játék.
28. perc: A kétgólos Vas Márton ezúttal nem tudott túljárni Gyenes eszén, a miskolci kapus hárított.
25. perc: Az ősszel többnyire a fehérvári farmcsapatban szereplő, most a negyedik sorban lehetőséget kapó Hajós Roland kevergetett a miskolci kapu előtt, de Gyenes közbe tudott szúrni.
24. perc: A hazaiak teljesen beszorították a miskolciakat és Vas Márton gólra is váltotta a fehérvári emberelőnyt! 4–0
22. perc: Svasznek kiállítása nyomán előnybe került a Fehérvár.
22. perc: Láda Balázs továbbított a kapuba egy levágódó korongot, de a játékvezetők szabálytalanságot láttak, így közbesípoltak, nem adták meg a találatot.
21. perc: A Miskolc előtt adódott az első helyzet: Dubek fonákkal tette kapura a pakkot, de Munro védeni tudott, a kipattanót pedig eltakarították a kapu elől a fehérváriak.
Elkezdődött a második harmad!
A második harmad előtt a fehérvári vezetők köszöntötték a klub bajnokságot nyerő utánpótláscsapatát és átadták az aranyérmeket a 16 éves fiataloknak, illetve edzőjüknek, Kercsó Árpádnak.
20. perc: Vége az első harmadnak, mely után 3–0-ra vezet a Fehérvár.
Az utolsó öt percben már kevesebbet forogtak veszélyben a kapuk, a Volán magabiztosan őrizte előnyét.
14. perc: A hazaiak sem álltak teljesen vissza, de Tóth Adrián kísérlete nem talált utat Gyenes kapujába.
13. perc: Továbbra is próbálkoznak a vendégek – Nagy Gergő lövését Munro hatástalanította.
A lelátón időközben már felhangzott a„soha ne add fel” rigmus – talán ettől jött meg a vendégek kedve a támadáshoz. Persze eddig sem a kedvvel volt a baj.
11. perc: Támadásban a Miskolc! Jarabek két lövést is megeresztett, az elsőt Munro védte, a második elkerülte a kaput.
10. perc: Egy kis szünet után ismét tűz alatt a miskolci kapu, de Sille közelről nem tudta bekotorni a pakkot, Gyenes hárított.
6. perc: A kezdeti sokk után három lövést is hárítani tudott Gyenes.
6. perc: Benk lövése nem találja el a kaput, az ellentámadásból pedig a miskolciak is eljutottak egy lövésig, Munrónak először kellett védenie.
5. perc: Nem sokkal azután, hogy Gyenes először a meccsen hárítani tudott egy korongot, ismét betalált a Fehérvár, ezúttal Vas Márton bombázott a bal felsőbe. 3–0
3. perc: Benk passzából Láda Balázs megszerezte a második hazai gólt. 2–0
1. perc: Az első helyzetéből rögtön betalált a Fehérvár Sofron István révén, aki egy jó kiugrás után kétszer is bemutatta a lövőcselt, ezzel elfektette Gyenest és aztán már nem hibázta el a ziccert. 1–0
Elkezdődött a mérkőzés, a vendégek hozták el a korongot.
Változás a tegnapi első meccshez képest, hogy a fehérváriaknál Bálizs Bence helyett Adam Munro, a vendégeknél pedig Budai Krisztián helyett Gyenes Dávid véd, a beteg Josh Bonar helyett Vladimir Dubek került az első sorba.
A mérkőzés hamarosan kezdődik!
A DÖNTŐ PROGRAMJA
MISKOLCI JJSE (2.)–SAPA FEHÉRVÁR AV 19 (4.), AZ ÁLLÁS: 0–1
Miskolc–Fehérvár 1–7
Fehérvár–Miskolc 12–1
Miskolc–Fehérvár március 21. (szerda), 18
Fehérvár–Miskolc március 22. (csütörtök), 18
Miskolc–Fehérvár március 26. (hétfő) – ha szükséges
Fehérvár–Miskolc március 28. (szerda) – ha szükséges
Miskolc–Fehérvár március 30. (péntek) – ha szükséges
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik