A Volán átrobogott a Jegesmedvéken - közte hat

Vágólapra másolva!
2012.03.18. 17:50
null
Egy fehérvári helyzet a sok közül (Fotó: Jezoviczki Máté)
Címkék
Az ob I döntőjének első mérkőzésén a Sapa-Fehérvár AV 19 végig nagy fölényben játszott a Miskolci Jegesmedvék vendégeként, és a 4–0-ra megnyert első harmad után végül 7–1-re győzött, így 1–0-ra vezet az egyik csapat negyedik sikeréig tartó fináléban. A születésnapos Kovács Csaba két góllal járult hozzá a vendéggyőzelemhez.

A Miskolc a Mol Ligában és a Magyar Kupában begyűjtött ezüstérem után ma a Fehérvár ellen hazai pályán megkezdte idei harmadik, a magyar bajnokságok történetében ugyanakkor első fináléját.

Az elődöntőben a Ferencvárost öt meccs alatt búcsúztató Jegesmedvék azonban nem tudták meglepni az EBEL-induló, sorozatban a 10., összességében pedig már a 13. magyar bajnoki aranyérmére törő Fehérvárt.

Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó finálén a vendégek Kovács Csabának köszönhetően szerezték meg a vezetést a 10. percben. A 28. születésnapját éppen vasárnap ünneplő fehérvári hokis Budai Krisztián lábai között talált a kapuba, de nem ez volt az egyetlen villanása a meccsen...

A meccs elején még állták a sarat, vagy inkább a jeget a hazaiak, de az első gól után beindult a Volán-henger. A 12. percben 17 másodpercen belül kétszer is eredményes volt a vendégcsapat, előbb Sofron István, majd Derek Ryan révén.

A fehérváriaknak az sem szegte kedvét, hogy Sofron egyik lövésébe, ami valószínűleg túljutott a gólvonalon, belefújtak a bírók. Palkovics Krisztián passzából ugyanis a másodszor eredményes Kovács Csaba megszerezte a negyedik vendéggólt is, így az első harmadot követően 4–0-ra vezetett a Volán.

A folytatásban is nagy fölényben játszottak a vendégek, mégis szépíteni tudott a Miskolc. A Fehérvár ugyanis teljesen kitámadt, a hazaiak pedig egy kontra végén Ritó László találatával szépíteni tudtak.

A Volán lendülete azonban nem hagyott alább, igaz nem tudtak azonnal válaszolni a vendégek, mert Derek Ryan egy szépen végigjátszott akció végén a kapuvasat találta el. A 35. percben viszont Ladányi Balázs passzából Sofron egy testcsellel becsapta Alfred Lindgrent, majd belőtte az ötödik fehérvári gólt. A hatodikat pedig Harlan Joseph Pratt vállalta alig két perccel a második szünet előtt.

Az utolsó harmadot kicsit kényelmesen kezdte a Fehérvár, és miután a vendégek emberhátrányba kerültek a miskolciaknak helyzetük is volt. Gólt azonban ismét a Volán ütött, méghozzá Chad Klassen révén.

Újabb gól már nem született, 7–1-re nyert a Fehérvár a döntő első meccs, folyatás hétfőn Fehérváron.

MISKOLC–FEHÉRVÁR, PERCRŐL PERCRE
Vége a mérkőzésnek, 1–7 a végeredmény!
Elkezdődött az utolsó perc.
59. perc: Mozgalmas az utolsó előtti perc, ezúttal Bonar abszolút ziccerét állította meg Bálizs.
59. perc: Budai K. védett még egy hatalmasat, Sofron kapáslövését szedte ki a bal sarokból.
Lassan az utolsó két perc is elkezdődik, jelenleg mezőnyjátékkal telik az idő.Mindkét oldalon bejöttek az ifjak is.
56. perc: Rafaj küzdött meg Sillével a jobb szélen, beforgott a kapu elé, fonákkal lőtt, de Bálizs védett.
55. perc: Bálizs megdolgozik a pénzéért, most éppen Miskolczi közelijét védte magabiztosan.
51. perc: Némi hazai mezőnyfölény után jön a válaszcsapás, Klassen a gólszerző. 1–7
48. perc: Dubek és Rafaj is próbálkozott a jobb kapuvasnál, de Bálizs zárta a szöget. Ladányi kiállítása pedig lejárt.
47. perc: Ryan és Klassen ziccerig akciózott - emberhátárnyban, ugye... –, de Budai K. védett és Bálizsról sem jött ki a lövés a túloldalon.
46. perc: Éledezik ez a harmad is, Bálizs védett gyors egymásutánban többször is. Kicsit alszik a Fehérvár, Ladányi ki is megy 2 percre – emberelőnyben a hazaiak!
Elkezdődött a harmadik harmad!
40. perc: Vége a 2. harmadnak, 1–6. Sok minden nem változott, ez a realitás, de a szépítő gól azért megszületett.
39. perc: Ryan sora jött be a fórra, és az amerikai center passzolt keresztbe az alapvonalról, a hosszún jött Pratt és habár a lövése megakadt Budai K. mamutjaiban, túljutott a gólvonalon, aztán előtte pihent meg. 1–6
38. perc: Emberelőnybe kerül a Fehérvár, Bonar lőtte ki a korongot a védőharmadból, 2 perc a játék késleltetéséért.
27. perc: Sille próbálta meg az alapvonalról bemandínerezni a korongot Budai K. mamutjáról...
A közönségnek viszont nem szegte kedvét a találat, ütemesen szól a „Hajrá, Miskolc!”
35. perc: A Fehérvár 1. sora kevergetett, Ladányi balról középre tett korongját Sofron vette át, egy testcsellel elküldte Lindgrent, majd a bal alsóba húzta a pakkot. 1–5
33. perc: Palkovics, majd Kovács Cs. próbálkozott közelről, előbb Budai K. védett, aztán Jarábek blokkolt.
A harmad félidejénél járunk, a Fehérvár uralja a játékot, de most egész jól tartja magát a Miskolc, nyilván főképp Budai K.
28. perc: Majdnem itt a válasz, sakk-mattra kijátszott akció végén Ryan találta el a jobb kapuvasat.
A gólnak és egy újabb hazai helyzetnek hála megjött a közönség hangja is.
27. perc: A Fehérvár szinte már 4 emberrel támadott, majd Ladányi repült egyet két hazai segítségével, Ritó pedig egy mélységi indítással kiléphetett a kék vonalon és szépen befejezte a szólót. 1–4
A Miskolc továbbra is három sorral játszik – nyilván ők vannak közelebb tudásban a Fehérvárhoz, de hamar elfáradhatnak... A Fehérvárnál a sérüléséből felépült Tóth Adrián is jégre lépett.
23. perc: Budai K. védett megint, ezúttal Klassen lőtt a jobb kapuvas elől, Ryan pedig nem tudott duplázni, mert a bekkek eltakarították a kipattanót.
Jellemző a meccs egyoldalúságára, hogy a Fehérvárból az egyik hátvéd is rendszeresen a Miskolc alapvonaláig merészkedik.
23. perc: Most Ryan lőtt középről, Budai K. nagyot fogott.
22. perc: Ladányi keresztpasszába Vas szúrt bele a hosszú saroknál, de Budai K. és a kapuvas együttesen hárított, aztán ugyanezt tette a túloldalon Bálizs is.
Elkezdődött a 2. harmad, a négy bekapott gól ellenére Budai K. maradt a hazai kapuban.
A szünetben hazai és vendégdrukkerek pórbálnak a kapuba találni a kezdőkörből, úgy, hogy a Miskolci Jegesmedve áll a gólvonalon, aztán fekszik és integet... Két jókedvű szurkoló még egy baráti ökölcsatát is előad...
20. perc: Vége az első harmadnak, eddig nagyon sima a mérkőzés, 4–0-ra vezet a Volán!
Kicsit elcsendesedett a játék, még jó két perc a szünetig.
16. perc: Budai Krisztián most nagyot fogott, egy bal oldali buli után Vas lőtt kapásból, de a kapus a lepkéssel leszedte a bal sarok elől.
15. perc: Palkovics elhúzta magával az egész Miskolcot a jobb sarokba, középen jött Kovács Csaba és szépen elhúzta a korongot Budai Krisztián mellett. Kiütés negyedóra alatt. 0–4
Egyébként úgy kétharmad ház lehet, nincsen tele a miskolci jégcsarnok.
13. perc: Sofron lövése mintha túljutott volna már Budain, de belefújtak az akcióba...
Kevin Primeau közben kevergeti a kártyákat, Láda Balázs cenetrként kezdett, de legutóbb már Sille Tamás bekkpárja volt, és Benk András lépett fel Palkovics és Kovács Csaba közé. Eközben a Miskolc háromsorozik, a Bonar, Nagy G., Miskolczi hármas nagyon sokat van fenn.
12. perc: Ez gyorsan megy, szinte az újrakezdés utáni első támadásból Derek Ryan talált be. 17 másodperc telt el a két gól között... 0–3
12. perc: elején jobbról élesen középre tett korongra Sofron rajtolt egy védővel a nyakán, és valamelyikükről bepattant a pakk. 0–2
Budai Roland került a jégre a sarokban, nincs rajta sisak és kesztyű sem, és csöpög a vér az arcából. Be is ment az öltözőbe. Alighanem csattant valakivel...
10. perc: Beszorult a Miskolc, a Fehérvár a sarokban kevergetett, a végén pedig Budai Krisztián lábai között jutott be a korong. Kovács Csaba a gólszerző. 0–1
9. perc:A Fehérvár első emberelőnye is eredménytelenül ér véget. A Fehérvár első emberelőnye is eredménytelenül ér véget.
7. perc: Chmelo addig-addig tartogatta a korongot emberthátrányban, amíg a támadó harmadba nem jutott, az akció végén pedig Bálizs hatalmasat védett!
6. perc: A Ryan-féle csatártrió kavarta meg a Miskolc harmadik sorát, aminek hazai kiállítás lett a vége. Láda Péter ül a büntetőpadra két percre.
4. perc: Vége az előnynek, de a Miskolc most kerül helyzetbe, Bálizs védett nagyot.
3. perc: A Fehérvár könnyedén öli az emberhátrányt, magabiztosan passzolgat, sőt, még helyzete is akadt.
2. perc: Vas Márton kapott két percet akasztásért, emberelőnyben a Miskolc!
1. perc: A ma 28 éves Kovács Csaba előtt adódott az első helyzet, de a miskolciak kapusa, Budai védett a bal alsónál.

A Miskolcnál a kapuban Budai K., előtte Chmelo és Jarábek, aztán Bonar, Nagy G. és Miskolczi a kezdő.

A Fehérvárnál a Sille, Orbán – Palkovics, Láda B., Kovács Cs. sor kezdett Bálizs előtt.

Elkezdődött a mérkőzés!
Nem sokkal a kezdés előtt valamivel több mint félház volt a miskolci csarnokban. A Miskolc játékosai egyenkénti szólítással, két, felfújt energiaitalos-palack között koriztak ki. A hazai szurkolók két jegesmedvét ábrázoló drapéria mögül bújtak elő.
A Fehérvár már kirajzott a jégre.A Miskolc játékosai viszont egyenkénti szólítással, két, felfújt energiaitalos-palack között koriznak majd ki.

 

JÉGKORONG OB I
DÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
MISKOLCI JEGESMEDVÉK–SAPA FEHÉRVÁR AV19 1–7 (0–4, 1–2, 0–1)
Miskolc, 1500 néző. Vezette: Sós, Németh M., Pálkövi
MISKOLC: BUDAI K. – Jarábek, Chmelo, Bonar, Nagy G., Miskolczi – Svasznek, Lindgren, Rafaj, Dubek, Popovics – Budai R., Láda P., Ritó, Szilágyi, Urbán – Mokrai, Orosz, Túróczy, Mocsári, Tóth-Jávor
FEHÉRVÁR: BÁLIZS – Sille, Orbán, Palkovics, Láda B., KOVÁCS CS. – Hetényi P., Horváth A., Sofron, Vas M., Ladányi – DaCosta, Pratt, KLASSEN, RYAN, Mihály Á. – Benk, Hajós, Magosi, Tóth A.
Gólok. 9:02: Kovács Cs. (Láda B., 0–1). 11:12: Sofron (Vas M., Ladányi, 0–2). 11:29: Ryan (DaCosta, Klassen, 0–3). 15:08: Kovács Cs. (Palkovics, Benk, 0–4). 26:34: Ritó (Szilágyi, 1–4). 34:15: Sofron (Ladányi, 1–5). 38:08: Pratt (Ryan, Klassen – emberelőny, 1–6)
Kiállítások: 4, ill. 4 perc
Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–0, a Fehérvár javára
MESTERMÉRLEG
Kjell G. Lindqvist: – Az a nagy különbség, hogy a Fehérvárnak még a negyedik sora is van olyan jó, mint a mi elsőnk. Ráadásul nálunk Fodor, Sijka és Saluga is sérült, még néhányan félig azok, és így játszunk. De megtettük, ami tőlünk telik, csakhogy ez egy lehetetlen küldetés. Betalálhattunk volna még egyszer-kétszer az ellenfél viszont százszor is. A fiataljaink egész jól hokiztak, és ez a döntő nagy lehetőség számukra, hogy tanuljanak a jobbaktól. A következő meccs sem lesz egyszerűbb.
Kevin Primeau: – Az a feladatunk, hogy magasan tartsuk a koncentráció-szintet, ez alapján egész jó munkát végeztünk. Néha persze könnyelműek voltunk, de egyértelműen jobbak vagyunk, illik nagy különbséggel kell nyernünk. Túl sokszor adtuk el a korongot például, de amikor figyeltünk, és a kellő gyorsasággal játszottunk, nem volt gond. Ha tartjuk magunkat a taktikához, akkor ezek a mérkőzések is jó felkészülésnek számítanak a világbajnokságra.
A DÖNTŐ PROGRAMJA
MISKOLCI JJSE (2.)–SAPA FEHÉRVÁR AV 19 (4.), AZ ÁLLÁS: 0–1
Miskolc–Fehérvár 1–7
Fehérvár–Miskolc március 19. (hétfő), 18.15
Miskolc–Fehérvár március 21. (szerda), 18
Fehérvár–Miskolc március 22. (csütörtök), 18
Miskolc–Fehérvár március 26. (hétfő) – ha szükséges
Fehérvár–Miskolc március 28. (szerda) – ha szükséges
Miskolc–Fehérvár március 30. (péntek) – ha szükséges
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik