Erste Liga: ráadásban bukott a Fradi, lehengerlő brassói hajrá

Vágólapra másolva!
2020.02.24. 21:07
null
A DEAC hat másodperccel a vége előtt döntött (Fotó: MTI)
Rögvest elvette az alapszakaszelső és címvédő Ferencváros pályaelőnyét a Fehérvári Titánok, mivel az Erste Liga negyeddöntőjének első felvonásán hosszabbításban 2–1-re nyert idegenben,


A meccsen a ferencvárosiak szereztek vezetést, Anssi Rantanen góljára azonban 74 másodpercen belül felelt Kovács Alex. A rendes játékidőben már nem esett több gól, így jöhetett a hosszabbítás, végül a 70. percben Colin Keith Campbell döntötte el az ütközetet (1–2).

A Gyergyói HK is közel állt az idegenbeli sikerhez, de hiába vezetett még az 54. percben is két góllal, Péter Balázs vezérletével fordított a Corona Brasov (3–2).

A jégfelújítással tarkított harmadik meccsen a Debrecen hat másodperccel a rendes játékidő vége előtt szerezte meg a meccs egyetlen gólját, Mazzag Dániel találata pedig 1–1-re módosította a Csíkszereda elleni párharc állását (1–0).

JÉGKORONG
ERSTE LIGA, RÁJÁTSZÁS
NEGYEDDÖNTŐ
1. MÉRKŐZÉSEK
CORONA BRASOV (romániai)–GYERGYÓI HK (romániai) 3–2
(0–0, 0–2, 3–0)
Brassó, 800 néző. V: Varjú, Pálkövi Botond, Bandi, Váczi
BRASSÓ: Polc – Armstrong, CARLSON 1 – Boriszenko, Molnár Z. – Bíró O., Gajdó T. – Haraga, Gajdó B. – Fowlie, Franko, Gliga – Molnár Zs. (1), PÉTER B. 2, TRANCA (2) – Zsók, Brown, Zagidulin – Bíró G., Constantin, Bíró M. Edző: Dave MacQueen
GYERGYÓ: COOKE – Jones, Ferencz-Csibi (1) – Raszulov (1), Kozma Zs. – Orbán Sz., Góga – Tendler, VALDIX 1, Péter Zs. – Vorobjov, Pesztunov, Csergő – Elekes 1, Sára T., Antal Zs. – Barabás, Benedek, Daradics. Edző: Malcolm Cameron
Kiállítások: 8, ill. 18 perc
Kapura lövések: 43–23
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–0 a Brassó javára
MESTERMÉRLEG
Dave MacQueen: –
Az elején idegesek voltunk, nem működött a passzjátékunk – másfél napja vagyok a csapatnál, még szoknunk kell egymást. A lényeg, hogy ezt követően elég jól játszottunk, hogy megfordítsuk és megnyerjük a meccset. Minden dicséret megilleti játékosaimat, ez egyértelműen az ő sikerük volt.
Malcolm Cameron: – Kemény meccs volt. Sokat beszélgettünk róla, melyek azok a helyzetek, amelyeket el kell kerülnünk, de sajnos ez egyáltalán nem sikerült. Túl sok kiállítást szedtünk össze, ami a záró harmadban végzetesnek bizonyult.

FTC-TELEKOM–FEHÉRVÁRI TITÁNOK 1–2 (0–0, 1–1, 0–0, 0–1) – h. u.
Pesterzsébet, 388 néző. V: Halassy, Kókai, Muzsik, Nagy A.
FTC: ARANY G. – Kärmeniemi, Pulli – RANTANEN 1, Tóth Gergely – Boros, Sarcia – Pozsár – Juusela, Nagy G., Tóth A. – PAVUK, Switzer, Tóth Richárd – Hajós, Jászai, Németh A. – Farkas S., Roczanov, Tóth Gergő. Edző: Fodor Szabolcs
TITÁNOK: GYENES – Imre P. (1), MANGONE – Horváth M., Kiss R. – Erdély B., Vas Márk – Halasi, Jakimcsuk – Balogh B., Péter A., ZION (1) – Almási (1), C. CAMPBELL 1, Madácsi – Császár, Nagy Ákos, Vincze G. – Buzás, Kovács Alex 1, Rétfalvi (1)
Kiállítások: 2, ill. 2 perc
Kapura lövések: 42–36
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–0 a Titánok javára
MESTERMÉRLEG
Fodor Szabolcs: –
A jégkorong igazságos játék: ha valaki keményen dolgozik, és szívvel-lélekkel küzd, az általában kifizetődik. Ez a csapat most a Fehérvár volt, abszolút megérdemelten nyert, nálunk nem volt meg a kellő akarat. Nekünk is így kell csúszni-mászni, és kedden máris lehet javítani!
Kiss Dávid: – Élvezetes mérkőzés volt! Igyekeztünk szívünket-lelkünket kitenni, ha már eddig eljutottunk, nem akartuk olcsón adni a bőrünket. Sajnos egy rossz cseréből kaptuk a gólt, de a csapat erejét és egységét mutatja, hogy egyből válaszoltunk rá, a végén pedig behúztuk. Ezt most kiélvezzük, ám kedden már jövünk is vissza!

2. MÉRKŐZÉS
DEAC–SC Csíkszereda (romániai) 1–0
(0–0, 0–0, 1–0)
Debrecen, 500 néző. V: Babic, Wolf, Kedves, Vincze D.
DEAC: Hetényi Z. – Filbrandt, Ph. Kiss – Léránt, Vokla – Mestyán – Rutherford, Essery, Sági Martin – IZACKY (1), Novotny, MAZZAG 1 – Hári N., BERTA (1), Kulesov – Kozma, Molnár D., Salló B. Edző: David Musial
Csíkszereda: Szamankov – Pyett, Salló A. – Kuljas, Papp Sz. – Gecse, Láday – Flinta, Győrfy – Bíró T., Brophey, Rokaly Sz. – Fodor Cs., Pelley, Vesutkin – Casaneanu, Horváth L., Rokaly N. – Farkas T., Sándor Z. Edző: Jason Morgan
Kiállítások: 4, ill. 10 perc
Kapura lövések: 29–53
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–1
Mestermérleg
David Musial: –
Az előző napi vereség után azt mondtam a fiúknak, hogy felejtsünk el mindent, ez új nap, új mérkőzés, tegyék oda magukat. Nagyon küzdött mindenki, igazi csapatmunkát végeztünk, hat másodperccel a vége előtt szereztük a győztes találatot. Ilyen a sport, ilyen egy ki-ki meccs, remélem, ebből a sikerből erőt tudunk meríteni.
Hozó Levente (másodedző): – Mindenki tudja, aki jégkorongozott, hogy döntetlen állásnál az utolsó másodpercekben kell a legjobban figyelni, mert utána már nincs idő válaszolni. Mi most elkövettünk egy nagy hibát, de nem csüggedünk, mert nálunk a pályaelőny, és két hazai mérkőzés következik. Otthon is nehéz csatákra számítok, mert láthattuk, hogy a Debrecen nagyon fel tudja magát szívni, és ez a győzelem mindenképpen erősíteni fogja.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik