Erste Liga: az Újpest kisöpörte az Acélbikákat; Csíkszereda-előny

Vágólapra másolva!
2020.02.27. 20:20
null
Négy meccsen is jobbak voltak a lila-fehérek (Fotó: facebook.com)
A magyar-erdélyi közös jégkorongbajnokság rájátszásának negyeddöntőjében az Újpest ismét legyőzte a Dunaújvárosi Acélbikákat, így a rájátszást második kiemeltként kezdő Bikák számára máris véget ért a playoff, a 7. kiemelt lila-fehérek sima, 4–0-s söpréssel kiejtették őket. A másik csütörtök esti meccsén a Csíkszereda 3–1-re legyőzte a DEAC-ot.

 

Az idei rájátszás legnagyobb meglepetése, hogy a 7. helyen záró Újpest az őt választó Dunaújvárosi Acélbikák elleni negyedik meccsre úgy léphetett jégre, hogy újabb győzelme esetén készülhet az elődöntőre.

Ez pedig csütörtök este meg is történt, az Újpest negyedszer is legyőzte az újvárosiakat. Az első harmad tizedik percében már kétgólos előnyben voltak a lila-fehérek, és a középső szakasz második tíz percében már hárommal is vezettek. A vendégek azonban két emberelőnyös találattal visszajöttek a meccsbe, de a harmad végén már ismét két gól volt a különbség a felek között.

Az 5–2-es végeredményt a harmadik harmad közepén egy emberhátrányos góllal állította be az Újpest, amely tehát kisöpörte a rájátszásban teljesen széteső Dunaújvárosi Acélbikákat, és elsőként került a legjobb négy közé.

Az elődöntőben a négy közé jutó csapatok között a középszakasz végén elért helyezés dönt, azaz ha az első helyen végző Ferencváros túljut a nyolcadikként rájátszásba kerülő Fehérvári Titánokon, a döntőbe jutásért a zöld-fehérekkel csaphat össze az Újpest.

A nap másik meccsén a sérülésektől tizedelt DEAC a gyakorlatilag legerősebb összeállításában pályára lépő Csíkszereda otthonába látogatott kettejük harmadik rájátszásbeli összecsapásán. A középszakaszban ötödikként végző erdélyiek felvillantottak valamit abból, ahogy az alapszakaszban hokiztak, megnyerve azt, így szoros és izgalmas mérkőzésen 3–1-re legyűrték a debrecenieket, s összesítésben 2–1-re vezetnek. Folytatás péntek este!

JÉGKORONG
ERSTE LIGA, RÁJÁTSZÁS
NEGYEDDÖNTŐ
4. MÉRKŐZÉS
UTE–Dunaújvárosi Acélbikák 5–2
(2–0, 2–2, 1–0)
Megyeri út, 845 néző. V: Rencz, Kókai, Szabó Dávid, Árkovics G.
ÚJPEST:
Duschek
Henderson, Varga A. – Kiss-Rusk (1), Saukko (1) – Horváth A., Kovács Attila (1)
Benk (2), Sikorcin 1 (2), Csamangó 1 (1)
– Ainsworth (1), Di Diomete 1, Reed 1
– Godó, Odnoga M., Vincze P. 1 – Horváth Á., Kovács S.
Edző: Baróti Zsolt
DAB: Hughson
Kovács B. Z., Vuorijärvi – Hüffner, Lendák 1
– Baker, Hruby – Ráduly N., Tamás
Azari, Dansereau (1), Mazurek – Silló A., Somogyi B., Turcotte 1 – Dósa, Gebei G., Németh P. – Gulácsi Á., Pinczés O., Szubotics
Edző: David Leger
Kiállítások: 12, ill. 16 perc
Kapura lövések: 42–28
MESTERMÉRLEG
Virág Csaba (másodedző): – Nagyon jó párharc volt, szinte hibátlanul játszottunk. Szerdán még nem tudtunk mosolyogni, csütörtökön már igen, habár a második harmad gyengébben sikerült. Az Acélbikáknak nem jött össze semmi, pedig ugyanolyan keményen küzdöttek, mi azonban válogathatnánk a szebbnél szebb találataink között.
Azari Zsolt (csapatkapitány): – Az Újpest a játék minden elemében felülmúlt minket. Azt hittük, a középszakasz-második helyünk után egyszerű dolgunk lesz, nem tudtunk elég keményen játszani. Persze minden tőlünk telhetőt megtettünk, ám ez sajnos semmire sem volt elég, mert az Újpest kiválóan hokizott.
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4
–0

3. MÉRKŐZÉS
SC Csíkszereda (romániai)–DEAC 3–1
(1–0, 2–1, 0–0)

CSÍKSZEREDA: Szamankov
Kuljas 1, Papp Sz. – Pyett, Salló A.
– Gecse, Láday – Flinta, Győrfy
Becze T., Rokaly Sz. (1), Taratuhin (1)
– Brophey 1 (1), Pelley, Shalla 1 – Bíró T.,
Fodor Cs., Rokaly N. – Casaneanu (1),
Farkas T., Horváth L.
Edző: Jason Morgan
DEAC: Hetényi Z.
Léránt, Vokla – Filbrandt, Markov – Kozma, Mestyán
Izacky, Mazzag, Novotny – Essery, Hári N., Sági Martin – Berta, Kulesov 1, Molnár D.
– Salló B.
Edző: Dave Musial
Csíkszereda, 1850 néző. V: Gergely L. (romániai), Soós, Balla, Crisan (román)
Kiállítások: 9, ill. 9 perc
Kapura lövések: 44–33
MESTERMÉRLEG
Jason Morgan:
– Csapatmunka eredménye a győzelem. Örülök, hogy visszatértek a sérültjeink, akiknek csatarendbe állítása alapvetően meghatározta a taktikánkat. Tudtuk, hogy ellenfelünk létszámgondokkal küzd, ezt kihasználva remek játékkal és nagyszerű kapusteljesítménnyel rukkoltunk ki, pénteken is ezt az arcunkat szeretném látni.
Dave Musial: – Megpróbáltunk mindent kihozni a meccsből, de a Csíkszereda játékosainak hatalmas a playoff tapasztalata, egymaguk is képesek mérkőzések eldöntésére. Egy lőtt góllal ritkán lehet meccset nyerni, de pénteken is megpróbáljuk a legjobbunkat nyújtani és visszavenni a pályaelőnyt.
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–1 a Csíkszereda javára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik