Mit sem ért a Volán nagy hajrája, elődöntős a Bozen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.14. 19:12
null
A fehérváriak nem tudták megnyerni a negyedik meccset sem, így a Bozen elődöntős (Fortó: Mirkó István)
A negyedik mérkőzést is elveszítette a Bozen elleni negyeddöntőn a Sapa Fehérvár AV 19 az osztrák jégkorongliga (EBEL) rájátszásában, így számára véget ért a jelenlegi szezon. A vendégek kétszer is két góllal vezettek a fehérvári találkozón, a házigazda a hajrában egyenlített, ám a negyedik bolzanói találatra már nem volt válasza.

A MÉRKŐZÉS

Nem igazán került közelebb a szépítéshez a Volán a Bozen elleni negyedik találkozó első harmadában, azt lehet mondani, hogy 20 perccel közelebb kerültünk a meccs végéhez. A Volán 11-szer, a Bozen hétszer próbálkozott kapura lövéssel, ám mindkét kapus magabiztosan védett. Három kiállítás tarkította az első harmadot, ám sem a Bozen, sem a fehérvári együttes nem tudta gólra váltani az emberfórt, így az első szünetre gól nélküli döntetlennel vonulhattak a csapatok. (0–0)

A második harmadban aztán megjöttek a gólok is, bár nem úgy, ahogyan arra a fehérváriak számítottak. A 23. percben Naglich kiállítása miatt emberelőnyös helyzetből szerezte meg a vezetést a Bozen, Mark Santonelli volt eredményes. Kicsivel több mint másfél perccel később jött a hideg zuhany a Volán számára, ugyanis Markus Gander is betalált, így kettővel ment az olasz együttes.

Az első játékrészben nagyot küzdő fehérvári csapat nem adta fel, néhány perccel később meglett a szépítés, Andrew Sarauer talált be, ezzel visszahozta a meccsbe Volánt. Jó iramú, változatos játékot hozott a második harmad is, nyílt sisakos volt a küzdelem a jégen, amelyben két harmadnyi jégkorong után a Bozen volt lépéselőnyben. (1–2)

A záró harmadban ismét a Bozen szerzett előbb gólt, a 46. percben Davide Nicoletti állította vissza a kétgólos előnyt. A Volán azonban nem adta fel, az 52. percben Németh Attila révén szépített és felzárkózott egyre, majd az 55. minutumban Benk András találatával meglett az egyenlítés is, így újra nyílttá vált a találkozó.

A hajrát azonban a Bozen bírta jobban, a csapatkapitány Alexander Egger az 58. perc elején gólt szerzett, ami döntőnek bizonyult, ugyanis a Volánnak erre már vészkapus játékkal sem sikerült felelnie. A Bozen sikerével bejutott az elődöntőbe, a fehérváriak számára pedig véget ért az EBEL-szezon. (3–4)

KARAKTEREK CSAPAT – VAN ÉLET AZ ÁLOMSZERŰ CÉL UTÁN

JÉGKORONG, EBEL
NEGYEDDÖNTŐ, 4. MÉRKŐZÉS

SAPA FEHÉRVÁR AV 19 (7.)–BOZEN FOXES (olasz, 2.) 3–4
Székesfehérvár

FEHÉRVÁR:
Hetényi Z. – Jackman, Yellow Horn, Sertich, Naglich, Sarauer; Benk, Kovács Cs., Varga A., Németh A.; Mihály Á., McGregor, Kiss D., Pozsgai, Banham; Magosi B.; Hetényi P., Nemes, Tóth G.
BOZEN:
HÜBL – Egger, Santorelli, Sharp, Strömberg, Nicoletti; Piché, Z. Pance, Tomassoni, Laliberte, Whitfield; Charlebois, Oberdörfer, Gander, Bernard, Insam; A. Esposito, Zisser, Schofield, J. Esposito, Miglioranzi
Gólok:
Sarauer (27.), Németh A. (52.), Benk (55.), ill. Santonelli (23.), Gander (24.), Nicoletti (46.) Egger (58.)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4–0, a Bozen javára
MESTERMÉRLEG
Marty Raymond, a Fehérvár edzője:
– Talán néhány napnak el kell telnie, hogy tisztábban lássak, még az események hatása alatt vagyok. A szezonban meghaladtuk az előzetes várakozásokat, hiszen mindenki a 11., 12. helyre várt bennünket, végül a 7. helyen zártunk a középszakaszban. A fiatal játékosaink, mint például Nemes Benjamin, vagy Németh Attila jobb játékossá váltak, komoly fejlődést mutattak. Összetartó csapat voltunk, jó csapatszellemmel. Összességében elégedett vagyok, de gratulálnunk kell a Bolzanonak, mert nagyon keményen, jól játszottak, remek kapusteljesítmény nyújtottak végig a rájátszásban.
Tom Pokel a Bozen edzője: –Tudtuk előre, hogy nehéz mérkőzés vár ránk, hiszen amikor egy csapat a kiesés szélére sodródik, akkor mindent belead, hogy megmaradjon az esélye a folytatásra. Ráadásul a közismerten lelkes hazai közönség előtt, ebben a nagyszerű hangulatban biztosak abban, hogy a Fehérvár energiaszintje nagyon magas lesz, és ez így is volt. A csapaszellemünk volt a kulcsa a sikernek, a játékosaim küzdöttek, hittek egymásban, s nagyon motiváltan játszottunk végig. Ezen felül, pedig akármikor nehéz helyzetbe kerültünk, az ellenfél felkapaszkodott, akkor mindig volt rá válaszunk.

További mai mérkőzések
Linz (6.)–Znojmo (4.) 3–2 (2–0, 1–1, 0–1)

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–1, a Linz javára

Villach (5.)–Vienna Capitals (3.) 7–3 (3–2, 1–1, 3–0)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása:
3–1, a Villach javára

Dornbirn (8.)–Salzburg (1.) 2–4 (1–0, 1–1, 0–3)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása:
2–2

PERCRŐL PERCRE

3. HARMAD

60. perc: VÉGET ÉRT A TALÁLKOZÓ!
A Bozen győzelmével bejutott az elődöntőbe, a Volán számára véget ért az EBEL.
59. perc: A Volán Bálizs nélkül, vészkapussal harcol az egyenlítésért.
58. perc: ÚJRA A BOZENNÉL AZ ELŐNY!
Ezért nagy kár, kevesebb, mint három perccel a vége előtt ismét megszerzi a vezetést a vendég csapat, Alexander Egger a gólszerző, Markus újabb gólpasszt jegyezhet fel. 34
55. perc: EGYENLÍT A VOLÁN! Ez ám a feltámadás, a kétszer is kétgólos hátrányban lévő Volán öt perccel a találkozó vége előtt egyenlít, Benk András a gólszerző. 33
52. perc: ISMÉT SZÉPÍT A VOLÁN!
A kétgólos hátrányt ismét eggyé alakítja a fehérvári együttes, ezúttal Németh Attila talál be. Nyolc perce maradt a házigazdának, hogy megmentse a találkozót és életben tartsa reményeit. 23
46. perc: ELDŐLT? Itt a harmadik Bozen-találat, Davide Nicoletti a gól jegyzője Markus Gander átadása után. Már két gól kell a Volánnak az életben maradáshoz. 1–3
44. perc: Most kissé állóháború alakul ki a jégen, a Bozen beáll védekezni, a Volán támadásaiban pedig nincs átütő erő.
41. perc: Egy gól kell a Volánnak a hosszabbításhoz, kettő a győzelemhez.
41. perc: ELKEZDŐDÖTT A HARMADIK HARMAD!

2. HARMAD

40. perc:
Gólt azonban újabbat már nem hozott, így a második harmad után kettő egyre vezet a Bozen a Fehérvár otthonában.
34. perc: A második harmad változatos játékot hoz egyelőre, a Volánnál van többet a korong, a Bozen pedig veszélyesen kontrázik. Felpörögtek a csapatok, jó mérkőzés kerekedett belőle.
33. perc: Egy kis kitekintés közben, hogy mi történik a többi jégen. A Dornbirg 20-ra vezet a Salzburg ellen, csakúgy, ahogyan a Linz a Znojmo ellen. A Villach és a Vienna meccs a leggólgazdagabb, 32 a házigazdának.
29. perc: Amit az első harmadban hiányoltunk, az most megjött, négy perc alatt három gólt is láthatott a fehérvári közönség, bár fordított leosztásban minden bizonnyal jobban tetszett volna a hazai publikumnak.
27. perc: MEGVAN A SZÉPÍTÉS! Visszajön a meccsbe a Volán, a 27. perc közepén Andy Sertich gólpassza után Andrew Sarauer talál be. 1–2
24. perc: ITT A MÁSODIK! Gyorsan még egy gólt szerez a Bozen, két perc sem telt el és megduplázza előnyét a dél-tiroli együttes, Stefan Zisser gólpassza után Markus Gander eredményes. 02
23. perc: VEZET A BOZEN! A vendégek kihasználják az emberfórt, Piche átadását Mark Santonelli váltja gólra. 0–1
22. perc: Itt az újabb kiállítás, Naglich akasztásért mehet ki két percre.
21. perc: Az első harmadban kiállított Pance már is visszatér, újra öt az öt ellen mezőnyben.
21. perc: ELKEZDŐDÖTT A MÁSODIK HARMAD!

1. HARMAD

20. perc:
Véget is ért az első harmad, 20 percnyi játék után nincs gól Fehérváron. A házigazda 11, a Bozen 7 kapura lövéssel próbálkozott, sikertelenül.
19. perc: Még egy kiállítás a végére, ezúttal a Bozennél, Ziga Pance volt szabálytalan.
15. perc: Egyelőre nehéz bármit mondani a találkozóról, jóformán igazi nagy helyzet még nem volt.
13. perc: Magosi visszatér a jégre, a Bozen sem tudja kihasználni az emberfórt.
11. perc: Kiállítás a Volánnál, Magosi pihenhet buktatásért.
9. perc: Oberdörfer ismét a jégen, kiegészül a Bozen, a fehérváriak nem tudták kihasználni a fórt.
7. perc: Egyelőre eseménytelen a találkozó, itt az első kiállítás, Oberdörfer pihenhet két percet. emberfórban a Volán.
2. perc:
Meglepetés a Volán kezdőjében, a kapuban mégis Bálizs Bence kezd.
1. perc: ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

EBEL, NEGYEDDÖNTŐ
(Az egyik fél negyedik győzelméig.)
BOZEN (2.)–SAPA FEHÉRVÁR AV19 (7.), A VÉGEREDMÉNY: 4–0
Bozen–Sapa Fehérvár AV 19 3–2 – hosszabbítás után
Sapa Fehérvár AV19–Bozen 2–4
Bozen–Sapa Fehérvár AV19 3–0
Sapa Fehérvár AV19–Bozen 34
Bozen–Sapa Fehérvár AV19 március 16. (vasárnap), 17.30 – ha szükséges
Sapa Fehérvár AV19–Bozen március 18. (kedd), 19.15 – ha szükséges
Bozen–Sapa Fehérvár AV19 március 21. (péntek), 19.15 – ha szükséges
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik