Divízió 1/A-jégkorong-vb: Duschek a tartalék kapus, Vas a kapitány

Vágólapra másolva!
2018.04.20. 21:13
Duschek Dávid lesz a magyar válogatott tartalék kapusa a vasárnap kezdődő budapesti divízió a/A-s jégkorong-világbajnokságon.

A hazai szövetség (MJSZ) honlapjának péntek esti beszámolója szerint Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány és az edzői stáb úgy döntött, hogy Rajna Miklóst és Vay Ádámot nevezi a keretbe, míg a Dunaújváros hálóőre a sérülés esetén nevezhető vésztartalék lesz.

A közlemény kiemeli, Vas János a csapatkapitány a vb-n, míg helyettesei Magosi Bálint és Pozsgai Tamás lesznek.

A nemzeti együttes vasárnap, a kazahok ellen kezdi meg szereplését a Papp László Budapest Sportarénában; a zömmel az orosz élvonalbeli (KHL) játékosokból álló rivális tudta legutóbb megverni a magyarokat, a katowicei felkészülési tornán februárban. Azóta hétszer diadalmaskodott Jarmo Tolvanen csapata, legyőzte többek között a soron következő ellenfeleit is. Hétfőn az olaszokkal, szerdán a szlovénokkal, csütörtökön a lengyelekkel játszik a magyar válogatott. A világbajnokságot a tavaly feljutó britek elleni szombati összecsapással zárja a házigazda.

Az első két helyezett felkerül a 16 csapatos elitbe – a jövő évi vb-t Pozsonyban és Kassán rendezik –, az utolsó pedig 2019-ben a divízió 1/B-ben szerepel majd.

A MAGYAR KERET
KAPUSOK

Rajna Miklós (Fehérvár AV19), Vay Ádám (Rapid City Rush)
HÁTVÉDEK
Garát Zsombor (MAC Budapest), Gőz Balázs (Norfolk Admirals), Pozsgai Tamás (MAC Budapest), Stipsicz Bence (Fehérvár AV19), Szirányi Bence (Fehérvár AV19), Varga Arnold (UTE), Wehrs Kevin (HC TWK Innsbruck)
CSATÁROK
Benk András (UTE), Bodó Chris (MAC Budapest), Erdély Csanád (Fehérvár AV19), Galló Vilmos (Timra), Hári János (Fehérvár AV19), Kóger Dániel (Fehérvár AV19), Magosi Bálint (DVTK Jegesmedvék), Nagy Gergő (Quad City Mallards), Nagy Krisztián (MAC Budapest), Sarauer Andrew (Villach), Sebők Balázs (KalPa), Sofron István (Villach), Vas János (DVTK Jegesmedvék)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik