A Volán kiütéses sikerrel nyerte meg az ifj. Ocskay Emléktornát

Vágólapra másolva!
2011.09.04. 20:39
null
Magosi majdnem triplázott a döntőben, végül azonban megállt két gólnál (Fotó: Mirkó István)
Címkék
A házigazda Fehérvár jégkorongcsapata méltó módon tisztelgett korábbi játékosa előtt, és kiütéses győzelemmel nyerte meg a döntőt az ifj. Ocskay Gábor Emléktornán. A Volán 7–1-re bizonyult jobbnak az olasz Asagio együttesénél. A harmadik helyet a HSC Csíkszereda ellen diadalmaskodó Dunaújváros szerezte meg.

Harmadszor rendezett emléktornát ifjabb Ocskay Gábor tiszteletére szeretett klubja, és első ízben nem az EBEL-ben szereplő csapatok léptek jégre, igaz ezúttal nem is ez volt a szervezők célja, de nem panaszkodhattak a szurkolók, hiszen így is erős mezőnyt sikerült verbuválni.

A szombati meccsek alapján eldőlt, hogy a Fehérvár és az olasz Asagio játszhatja a torna döntőjét. A hazai fanatikusok a meccs előtt egy hatalmas, szinte egy teljes szektort betöltő, ifj. Ocskay Gábor arcképét ábrázoló transzparenst feszítettek ki, amelyet majd odaadnak a családnak. Az első két emléktornát megnyerő hazaiak az eseményre készített, ifj. Ocskay Gábor arcképével díszített mezben játszottak ezúttal is.


A volánosok hamar egyértelművé tették, hogy ezen az estén nem lehet keresnivalója az ellenfélnek. Derek Ryan a 10. percben egy ziccerig kijátszott akció végén talált az olaszok kapujába, majd öt perccel később Nagy Gergő lövését védte be az ellenfél hálóőre. Anthony Grieco még fel sem ocsúdhatott, amikor Magosi Bálint révén már három góllal ment a Fehérvár. Ladányi Balázsnak kiújult a korábbi sérülése, így a későbbiekben már nem tudott visszaállni.

A második harmadban sem állt le a magyar csapat, Magosi szerzett újabb gólt, aki közel állt a mesterhármashoz is, de végül „megáll” két találatnál. Az Asagio kapust cserélt, de Palkovics Krisztián hamar felavatta, amikor közelről nem hibázott.

Az olaszoknak sikerült a szépítés a záró játékrészben, de Mihály Árpád rövid időn belül kétszer is betalált, így végül fölényesen nyert a Volán, méltó emléket állítva korábbi játékosának.

A sok kiállítást hozó bronzmérkőzésen – a MOL Liga-fináléjának ismétlésén – a dunaújvárosiak hátrányból fordítva verték meg a HSC Csíkszeredát.

JÉGKORONG, IFJ. OCSKAY GÁBOR EMLÉKTORNA
Döntő: Sapa Fehérvár AV19–Asiago (olasz) 7–1 (3–0, 2–0, 2–1)
G: Ryan (10.), Nagy G. (15.), Magosi (16., 26.), Palkovics (32.), Mihály (44., 46.), ill. Vigilante (44.)
A 3. helyért: Dab.Docler–HSC Csíkszereda (romániai) 5–3 (0–2, 3–1, 2–0)
SZOMBATI EREDMÉNYEK
Sapa Fehérvár AV19–Dab.Docler Dunaújváros 3–1 (0–0, 2–1, 1–0)
G: Kovács Cs. (34., 43.), Borgatello (36.), illetve Kiss Á. (21.)
Asiago (olasz)–HSC Csíkszereda (romániai) 4–2 (2–1, 2–1, 0–0)

 

Ismét a Volán nyerte meg az emléktornát
Ismét a Volán nyerte meg az emléktornát
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik