Fehérvár-Asiago döntő az ifj. Ocskay Emléktornán

Vágólapra másolva!
2011.09.03. 21:53
null
Feszült meccset játszott egymással a két Fejér megyei csapat (Fotó: Németh Ferenc)
Címkék
A házigazda Fehérvár jégkorongcsapata és az olasz Asiago játssza a vasárnapi döntőt az ifj. Ocskay Gábor Emléktornán Székesfehérváron. Előbbi hajtós, paprikás hangulatú, két verekedéssel színesített meccsen az ősi rivális Dunaújvárost, utóbbi pedig a romániai HSC Csíkszeredát győzte le szombaton.

 

A márciusi bajnoki döntő óta először találkozott a két csapat, azóta főleg a dunaújvárosiaknál volt sok változás: felvették őket az osztrák másodosztályba, illetve új edzőjük lett a kispadon most debütáló svéd Stephan Lundh személyében. A tréner szakmájában igazi „nagyágyú”, 1999-ben világbajnoki bronzérmes volt a hazája válogatottjával, ezenkívül Svédországban 2005-ben az év edzőjének választották, miután bajnok lett a Frölundával.

A Fejér megyei rangadót közel telt ház, 3000 néző előtt rendezték. Az első két emléktornát megnyerő hazaiak az eseményre készített, ifj. Ocskay Gábor arcképével díszített mezben játszottak, ezekre lehet licitálni, és a befolyó összeget a 2009-ben elhunyt játékos nevét viselő akadémia kapja. A vendégek gyászszalaggal léptek pályára.

Az első harmadban nagy derültséget okozott, hogy a Volán csatára, Magosi – aki a nyáron igazolt el a riválistól – egy kapu előtti vita hevében összeakaszkodott Hegyivel, és a vendégszurkolók sokáig „éltették Magót”. A Dabnál amúgy Magosi régi mezében az exfehérvári Vaszjunyin szerepelt.

A második harmad 35. másodpercében szerencsés megpattanóval a Dunaújváros jutott előnyhöz létszámfölényben, majd két perc alatt fordított a Volán, igaz, a második találat előtt szabálytalanul akadályozták a vendégek kapusát, mégis érvényes lett a találat. Aztán Azari és Horváth ugrott egymásnak, ökölcsatájuk után mindketten mehettek zuhanyozni, igaz, utóbbi még a „békéltetés” után is odacsapott a vendégcsatárnak, így ő még plusz ötperces büntetéssel is sújtotta csapatát.

A záró játékrész elején kihagyott egy dupla előnyt a Dab, ezt góllal büntette meg Kovács, majd jött még egy bunyó.

A délutáni meccsen az olasz bajnok 4–2-re legyőzte a MOL Liga címvédő romániai HSC Csíkszeredát.

JÉGKORONG, IFJ. OCSKAY GÁBOR EMLÉKTORNA
SZOMBATI EREDMÉNYEK
Sapa Fehérvár AV19–Dab.Docler Dunaújváros 3–1 (0–0, 2–1, 1–0)
G: Kovács Cs. (34., 43.), Borgatello (36.), illetve Kiss Á. (21.)
Asiago (olasz)–HSC Csíkszereda (romániai) 4–2 (2–1, 2–1, 0–0)
A VASÁRNAP PROGRAM
A 3. helyért: Dab.Docler–HSC Csíkszereda 14:30 ó
Döntő: Sapa Fehérvár AV19–Asiago 18

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik