Erste Liga: Tudjuk, hogy Csíkszeredában hatalmas csata, pokoli hangulat vár ránk – Arany Gergely

PUSZTAI VIOLAPUSZTAI VIOLA
Vágólapra másolva!
2024.03.23. 18:27
null
Bár a Csíkszereda pénteken elvette a Ferencváros pályaelőnyét, utóbbi az Erste Liga elődöntőjének második mérkőzésén kétséget sem hagyott afelől, hogy kiegyenlíti a párharcot. A 6–1-re végződött találkozó után Arany Gergely és Rokaly Norbert értékelt az NSO Tv-nek.

„Teljesen lényegtelen, hogy végül nem sikerült kapott gól nélkül lehoznom a meccset. A playoffban az a lényeg, hogy megnyerjük a mérkőzést, és ma szerencsére nekünk többet sikerült lőni, mint a Csíkszeredának. Az első találkozón elvették a pályaelőnyünket, így most egy-eggyel utazunk ki. Tudjuk, hogy hatalmas csata, pokoli hangulat vár ránk kint, de felkészülve megyünk, igyekszünk idegenben is nyerni” – mondta Arany Gergely, aki három és fél perccel a vége előtt kapta az első gólt az elődöntő második mérkőzésén – ekkor az FTC már 6–0-ra vezetett. 

Videónkban a zöld-fehérek kapusa arról is beszél, hogy a 4–2-re elvesztett első meccs után mit kellett átbeszélni a csapatnak. Emellett szóba kerül, hogy kétszer is kettős emberhátrányt védekeztek ki, sőt, a másodikból gólt is lőttek. Erre Rokaly Norbert, a Csíkszereda csatára is kitér, ahogy azt is elmondja, hogy mostanra jött-e ki rajtuk a BJA HC elleni negyeddöntős párharc fáradtsága, ez volt-e az oka a nagyobb különbségű vereségnek. 

 

JÉGKORONG
ERSTE LIGA, ELŐDÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉSEK
FTC-Telekom–SC Csíkszereda (romániai) 6–1 (2–0, 3–0, 1–1)
Budapest, Tüskecsarnok, 1094 néző. Vezette: Nagy A., Máhr-Stumpf, Kocsány, Kovács P. 
FTC: ARANY G. – Boros, Hrabal (1) / Seregély Máté, Crespi (1) / MARVA (2), Kärmeniemi / Haranghy – Nemec 1, Kestilä 1 (1), LAPORTE 2 (1) / Galajda, A. Brady 1 (1), Nagy G. 1 / Banga, Tóth A. (1), Németh A. / Y. Turcotte, Bán, Tóth Gergő. Edző: Fodor Szabolcs
CSÍKSZEREDA: O’Connor – Kubát, Rutkowski / Gecse, Ferencz-Csibi / Salló, Láday / Bajkó Cs. – Szkacskov, Részegh T., Becze T. / Levin, Péter B. (1), Sofron / Rokaly Sz., Reisz, Fodor Cs. / Asuchak (1), Rokaly N., Casaneanu 1. Edző: Václav Novák
Kapura lövések: 39–32
Emberelőny-kihasználás: 4/1, ill. 6/0
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik