Férfi jégkorong: nem törte meg a hullámvölgy Horváth Milánt

P. SZ.P. SZ.
Vágólapra másolva!
2023.12.13. 10:21
null
Horváth Milán szerint jól jön a Brianconnak a válogatott szünet, újult erővel kezdhetik a folytatást (Fotó: Laurie Dek)
A Brianconnál egyelőre nem tudják pontosan, mi okozhatja a mély hullámvölgyet, de dolgoznak rajta, hogy kimásszanak belőle, Horváth Milán pedig úgy fogalmazott lapunknak, a nehézségek ellenére élvezi a légióslétet.

 

Volt már kékebb az ég Briancon fölött, a város hokicsapata, a Diables Rouges ugyanis ritkán látott negatív sorozatba került, és jelenleg a francia élvonal, a Ligue Magnus tabellája utolsó helyén áll. A legutóbbi öt mérkőzésén 34 gólt kapott, nyolcat ütött, a Francia Kupát is figyelembe véve összesen kilenc meccset veszített el. Ennek ellenére a klub hátvédje, Horváth Milán nem borúlátó, és társaival azon dolgozik, hogy kikecmeregjenek a gödörből.

„Összességében pozitívan beszélhetek az egész élményről, még ha a két válogatott szünet közötti időszak nem is úgy sikerült, ahogyan szerettük volna– mondta a Nemzeti Sport megkeresésére Horváth Milán. Keressük az okokat, miért kerültünk hullámvölgybe, de szerintem közrejátszik benne, hogy az idény előtt új projekt indult a csapatnál, és alábbhagyott a kezdeti lendületet adó drukk. A játékosállomány is változott menet közben, úgyhogy nem tudjuk teljes bizonyossággal megmondani, miért alakult így. Természetesen dolgozunk rajta, hogy visszakerüljünk abba a formánkba, ami az évad elején volt ránk jellemző. Jókor jött a pihenő, szeretnénk újult erővel belevágni a folytatásba.”

Horváth 21 mérkőzésen egy góllal és három gólpasszal segítette csapatát, ami ugyan nem hangzik soknak, de védőként nem a pontszerzés az elsődleges feladata, ha pedig az egész alakulatnak nem megy a szekér, nehéz kimagaslóan jégkorongozni.

„Nyilván mindig lehetne jobb az egyéni teljesítményem is, erre törekszem. Összességében azért szerintem rendben van, amit eddig mutattam, még ha kisebb hullámvölgyekbe is kerültem időről időre – értékelt a hátvéd. – A lényeg, hogy ezekből mindig ki tudtam mászni, találtam új utat a magas szintű teljesítményhez.”

Ebben segítségére van, hogy nem maradt magára, egész „különítmény” érkezett a nyáron Magyarországról Brianconba: Vas Mártont nevezték ki vezetőedzőnek, a kapus- és másodedzői feladatokat Székely Csaba látja el.

„Megkönnyíti a helyzetet, hogy egyrészt a barátnőm is kint él velem, másrészt Horváth Bálint is a csapattársam, így komfortosabbak a mindennapok – számolt be a helyzetéről Horváth Milán. – Nem arról van szó, hogy csak megérkeztem Franciaországba, és egyedüli magyarként »elvagyok«. Jól érzem magam, szeretek itt lenni.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik