Jégkorong: az UTE-től visszatérve máris az FTC legjobbja lett

PUSZTAI VIOLAPUSZTAI VIOLA
Vágólapra másolva!
2023.09.24. 10:41
Németh Attila éppen csak visszatért két újpesti idény után a Ferencvároshoz, máris a meccs legjobbjának választották a jégkorong Szuperkupán. Az FTC-Telekom 4–0-s sikerét követően beszélgettünk a második gól szerzőjével. 

„Örülünk, hogy az első tétmérkőzést sikerült megnyerni, tudatosan készültünk rá. Bár azt el kell mondani, hogy három hete vagyunk csak jégen, így nem volt egyszerű, hogy összecsiszolódjon a csapat, ma mégis komplett hokit tudtunk mutatni. Megérdemelten győztünk, büszkék lehetünk erre a teljesítményre” – értékelt az NSO Tv-nek Németh Attila, aki pályafutása során idén harmadszorra öltötte magára a zöld-fehér mezt, korábban két magyar bajnoki címet, Erste Liga- és Magyar Kupa-győzelmet is ünnepelhetett a Ferencvárossal.

Videónkban természetesen megkérdeztük arról is, milyen volt ismét együtt ünnepelni a Fradi-táborral, mennyire sikerült két újpesti évad után visszatérve beilleszkedni a csapatba, s mik voltak azok a dolgok, amik egy héttel az Erste Liga kezdete előtt jól működtek.

MAGYAR SZUPERKUPA
FTC-TELEKOM–BUDAPEST JÉGKORONG AKADÉMIA HC 4–0
(0–0, 2–0, 2–0)
Tüskecsarnok, 2000néző.Vezette:Nagy Attila, Korbuly.
FTC: ARANY G. – Seregély Máté, Roth / Boros (1), Crespi (1) / Haranghy, Kärmeniemi / Banga, Tóth Gergő – Turbucz, Nagy G. (1), Kulmala 1 / NÉMETH A. 1 (1), A. Brady (1), LAPORTE 1 (1) / Nemec, Kestilä, Galajda 1 / Tóth A., Farkas S., Bán (1).Edző:Fodor Szabolcs
BJA HC:FARKAS R. – Pozsgai, Szabó B. / Tyeszlenko, Tóth Gergely / Dóczi, VOROBJOV / Viikilä, K. Varga / Karppinen, Nagy K., Schlekmann / Sági Martin, Mozer, Galoha / Ravasz, Keresztes, Culigin / Tóth R., Ritter, Molnár B.Edző:Kangyal Balázs
Kapura lövések:28–14.
Gól – emberelőnyből:3/1, ill. 5/0
MESTERMÉRLEG
Fodor Szabolcs: – Három hete kezdtük meg a felkészülést, mégis nagyon érett játékot mutattunk. Az elejétől kezdve a mi akaratunk érvényesült, jobbak voltunk öt az öt ellen, öt a háromban pedig mi lőttünk gólt, a BJA-ét viszont kivédekeztük. Arany shutoutja is jó előjel. Jók a visszajelzések, de tudjuk, hogy továbbra is keményen kell melózni, hogy sikeresek legyünk.

Marton Tibor (másodedző):– Sokkal több kell annál, mint amit ezúttal mutattunk, a Fradi a játék minden apró elemében jobb volt nálunk. El kell felejteni ezt a vereséget, hiszen nyakunkon a bajnokság. Az elmúlt hetekben jobban nézett ki a csapat teljesítménye, ezen a meccsen pontosan azt kaptuk, amit érdemeltünk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik