Junior divízió I/A jégkorong-vb: Cél a bennmaradás és a minél jobb helyezés – Ladányi

Vágólapra másolva!
2023.07.07. 16:57
null
Ladányi Balázs (Fotó: Csapó Balázs/Kisalföld)
Ladányi Balázs, a férfi junior jégkorong-válogatott hétfőn kinevezett szövetségi edzője szerint egyértelműen a bennmaradás a cél a decemberi divízió I/A világbajnokságon.

A 47 éves szakember a Kossuth Rádiónak elmondta: nagyon hiányzott neki a jégkorong, ezért költözött haza Hollandiából.

„A huszon-, harmincéves jégkorongos múltamat nem tudtam kitörölni az agyamból, és néhány hónap után egyre jobban hiányzott, ami ahhoz vezetett, hogy végül hazaköltöztünk”
– mondta a játékosként 227-szeres válogatott jégkorongozó, aki tavaly májusban döntött úgy, hogy elköltözik és felhagy az edzősködéssel. Idén azonban mégis visszatért, és ezúttal az U20-as nemzeti csapat élére került.

Ladányi kitért rá: biztos furcsa lesz számára, hogy nem napi szinten foglalkozik majd a játékosokkal – mint azt klubcsapatainál tette –, de véleménye szerint ez áthidalható nehézség, megoldható feladat.

A juniorok július végén találkoznak és 27-én felkészülési mérkőzést játszanak a kanadai U18-as csapattal a Vasas Jégcentrumban. A korosztály fő eseménye a divízió I/A világbajnokság lesz, amelyre december 10. és 16. között a Tüskecsarnokban kerül sor.

„A cél nem lehet más, mint a bennmaradás, és ha menet közben úgy állnak a dolgok, hogy ez sikerülhet, akkor értelemszerűen a minél jobb helyezés” – zárta gondolatait Ladányi, aki 231 pontjával a felnőtt nemzeti csapat pontrekordere.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik