Női jégkorong-vb: Cortina megérkezett, a Maple Leafs edzésén volt a válogatott

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2023.04.05. 13:58
Helyi idő szerint kedd este megérkezett a szerdán (ma) kezdődő női jégkorong-világbajnokság helyszínére, a Toronto melletti Bramptonba Pat Cortina, a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

A csapat – amely közép-európai idő szerint pénteken hajnalban kezdi meg szereplését – kedden megtekintette az észak-amerikai profiligában (NHL) érdekelt Toronto Maple Leafs edzését, és néhány sztárral készült közös fotó is.

Pat Cortina az MTI érdeklődésére elmondta: a klubszezon számára végetért, és ez teremtette meg a lehetőséget, hogy most elutazhatott a női válogatotthoz.

„Boldog vagyok, hogy ezzel a különleges csapattal lehetek egy különleges világbajnokságon. Nagyszerű, hogy újra láthatom őket!” – fogalmazott a szakember, akinek részvétele vasárnapig kérdőjeles volt, mert csapata, a német férfi harmadosztályban szereplő SC Riessersee érdekelt volt a rájátszásban, ám a Garmisch-Partenkirchen-i székhelyű klub 3–0-s összesítéssel alulmaradt a negyeddöntőben a Hannover Scorpionsszal szemben.

Ha a Riessersee még egy kört sikerrel vett volna, akkor Delaney Collins másodedző irányította volna a magyar együttest.

Cortina mutatja a taktikát a játékosainak (Fotó: Dömötör Csaba, archív)
Cortina mutatja a taktikát a játékosainak (Fotó: Dömötör Csaba, archív)

„Ez a torna mindenkit kihívás elé állít. A várakozások magasabbak, mint tavaly. Arra kell összpontosítani, amire szükségünk van a célok eléréséhez. Minden csapat már jobban ismeri a másikat, így minket is jobban ismerhetnek, mint egy évvel ezelőtt, és ez tud veszélyes lenni. Nem az eredményre kell figyelni, hanem a teljesítményre, és ez hozza meg majd a kívánt eredményt. Méltóan kell képviselnünk a magyar színeket, és minden meccsen lehetőleg a legjobbunkat kell nyújtanunk” – mondta Cortina, akinek válogatottja tavaly negyeddöntős volt, és végül a nyolcadik helyen zárt.

A története harmadik A-csoportos világbajnokságán résztvevő válogatott célja, hogy a nyolc közé kerüljön, az utolsó két helyezett ugyanis kiesik a divízió I/A osztályba.

NŐI ELIT JÉGKORONG-VILÁGBAJNOKSÁG, DÁNIA
2023. április 5.–április 17.
Kanada, Brampton

A MEZŐNY
A-CSOPORT:
Egyesült Államok, Kanada, Svájc, Csehország, Japán
B-CSOPORT: Finnország, Svédország, Magyarország, Németország, Franciaország

B-CSOPORT
Április 5.
17.00:
Franciaország–Finnország
Április 6.
17.00: Németország–Svédország
Április 7.
1.00:
Franciaország–Magyarország – élőben az NSO-n!
21.00: Finnország–Németország
Április 8.
17.00:
Svédország–Magyarország – élőben az NSO-n!
Április 9.
17.00:
Finnország–Svédország
Április 10.
1.00:
Németország–Franciaország
17.00: Finnország–Magyarország – élőben az NSO-n!
Április 11.
17.00:
Németország–Magyarország – élőben az NSO-n!
21.00: Svédország–Franciaország

A MAGYAR NŐI JÉGKORONG-VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:
Bogáti Bianka (HKB), Németh Anikó (MAC Budapest), Révész Zsuzsa (DEAC JA)
Hátvédek: Baker Taylor (Montreal Force – Kanada), Faggyas Lilla (HKB), Kiss-Simon Franciska (HKB), Knee Sarah (KalPa – Finnország), Mayer Fruzsina (HKB), Németh Bernadett (MAC Budapest), Odnoga Lotti (University of St. Thomas – Egyesült Államok), Tóth Enikő (BJA)
Csatárok: Dabasi Réka (Metropolitan Riveters – Egyesült Államok), Garát-Gasparics Fanni (Metropolitan Riveters – Egyesült Államok), Gondos Tamara (MAC Budapest), Horváth Imola (MAC Budapest), Huszák Alexandra (HKB), Jókai-Szilágyi Kinga (MAC Budapest), Kreisz Emma (Stanstead College – Kanada), Metzler Regina (OHA – Kanada), Pázmándi Zsófia (OHA – Kanada), Rónai Alexandra (MAC Budapest), Seregély Míra (University of Maine – Egyesült Államok), Strobl Lara (HKB), Szamosfalvi Petra (HKB), Williams Hayley (Dinamo-Nyeva – Oroszország)
Tartalékok: Báhiczki-Tóth Boglárka (MAC Budapest), Koncz Boglárka (MAC Budapest), Mozolai Berta (BJA)
Szövetségi kapitány: Pat Cortina

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik