Jégkorong: újabb orosz játékos marad a Jegesmedvéknél jövőre

Vágólapra másolva!
2023.04.30. 17:30
null
Berdnyikov (pirosban) még egy évig marad a Jegesmedvéknél (Fotó: Vajda János/Észak-Magyarország)
A jégkorong Erste Ligában szereplő DVTK Jegesmedvék jégkorongcsapata három nappal Valentyin Razumnyak szerződésének meghosszabbítása után vasárnap hivatalos honlapján közölte, újabb orosz játékosával állapodott meg a következő idényre: Roman Berdnyikov is marad a klubnál a 2023–2024-es bajnokságra.

A miskolci klub vasárnap jelentette be, hogy az orosz csatár új szerződése a 2023–2024-es idényre szól. A 30 esztendős támadó januárban érkezett, és hamar az együttes egyik fontos tagjává vált, 13 Erste Liga-mérkőzésen 8 gólt és 6 gólpasszt ért el.

Berdnyikov szülővárosában az Avangard Omszknál kezdett jégkorongozni, tagja volt az orosz U16-os és U17-es válogatottnak, az U18-asokkal pedig világbajnokságon is részt vett. Két kanadai szezon után, 2011-ben hazatért, és 153 mérkőzésen lépett jégre a világ második legerősebb bajnokságának tartott KHL-ben.

Három kazahsztáni idény után, idén januárban érkezett a DVTK Jegesmedvékhez, s az alapszakasz hajrájában 7 mérkőzésen 4 gólt és 4 gólpasszt szerzett. A rájátszás negyeddöntője során is fontos pontokkal segítette a csapatot, 6 mérkőzésen 4 gólt és 2 gólpasszt ért el.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik