Női jégkorong: a KMH lett a DEBL bajnoka!

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2021.03.15. 16:32
null
Bajnokok (Fotó: KMH)
A Kanadai Magyar Hokiklub az osztrák bázisú női jégkorongliga, a DEBL kétmeccses fináléjának mindkét összecsapását megnyerte a Neuberg ellen, így magabiztos teljesítménnyel foglalta el a bajnoki trónt.

 

Mint a klub hivatalos honlapja fogalmaz, a sikert már az első nap sikerült megalapozni, mivel a KMH 3–0-ra nyert riválisa ellen. A 7. percben Kerekes Kármen szerezte a csapat első gólját, a 12. percben Szilágyi Tifani volt eredményes, ezzel tovább növelte a csapat előnyét, végül a 16. percben Szilágyi Tifaninak sikerült dupláznia, ezzel kialakítani az első meccs eredményét (3–0).

A visszavágóra a Neuberg „összeszedte magát”: a vasárnapi meccsen az osztrák együttes szerezte meg az előnyt, az 5. percben Evelyn Hochegger talált a kapuba. Az egyenlítést nem siették el a KMH-s lányok, a 38. percben Márton Luca szerezte azt meg. Ettől erőre kapott a csapat, és a 41. percben Szilágyi Tifani góljával a fordítás is összejött a magyaroknak. Ezzel viszont még mindig nem volt vége, az 53. percben Jennifer Pesendorfer szerezte meg az egyenlítő gólt a Neubergnek, ám még erre is volt válasza a KMH-nak: Váradi Orsolya az 55. percben visszaszerezte a vezetést, amit a csapat már nem engedett ki a meccs végéig a kezei közül (3–2).

Így a magyar együttes 6–2-es összesítéssel, két győzelemmel múlta felül a Neuberg Highlanderst és megszerezte a bajnoki címet.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik