Jégkorong: a daganatos Fradi-játékos elsírta magát

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.11.03. 11:22
null
Hardi Richárd kijár a meccsekre, és az utánpótlásnál a szakmai munkába is besegít (Fotó: Mudra László/MJSZ)
Már két kezelésen van túl Hardi Richárd, a Ferencváros 22 éves jégkorongozója, akinél nyirokcsomó-daganatot állapítottak meg. A DIGI Sport Reggeli Start című műsorában nyilatkozó jégkorongos elárulta: készül a visszatérésre, amihez nagy erőt kapott az érte egy emberként szorító magyar jégkorong-társadalomtól.

„Sok mostani és régi csapattárs, ismerős keresett meg, hogy mi történt, mi van velem – nyilatkozta Hardi. – Rengeteg erőt és támogatást kaptam tőlük. És nem csak a saját klubomból, más csapatok, edzők küldtek képeket, üzeneteket, ami nagyon fontos volt számomra, sokat jelentett nekem. Van két közeli ismerősöm, akiknek szintén volt ilyen betegsége. Ők már meggyógyultak, velük is sokat beszélek, az ő támogatásuk, példájuk is sokat jelent nekem.”

Hardi elmesélte, hogy a betegségről korábban csak újságban olvasott, tévében hallott, eszébe sem jutott, hogy vele is megtörténhet.

„Augusztusban edzőtáborban voltunk, ott jelentkeztek rajtam először a tünetek. Lázas lettem, fogytam hat kilót, és indokolatlanul fáradékonynak éreztem magam. Tudtam, hogy valami nincs rendben. Elmentem kivizsgálásra, ahol vért vettek, majd a hasi ultrahang is kimutatta a nyirokcsomó-daganatot. Az első reakcióm az volt, hogy elsírtam magam. Most viszont már úgy tekintek a betegségemre, mintha egy nátha lenne, amiből csak ki kell gyógyuljak. Csak a gyógyulásra koncentrálok, bár azért ez egy hosszabb folyamat, márciusig tartanak a kezelések. Jövő augusztusban szeretném újrakezdeni a jégkorongot.”

A fiatal játékos viszont most sem szakadt el teljesen a ferencvárosi klubtól és a sportágtól.

„Nem mehetek el túl gyakran otthonról, főként nem forgalmas helyekre, ahol betegekkel érintkezhetek, de azt is meg kell néznem, hogy mit eszek. A legrosszabb az, hogy tétlenségre vagyok ítélve, és a sport már nem szerves része a mindennapjaimnak. Pedig nekem hatéves koromtól a sporttal teljesek a napjaim. A Fradi meccsein azért igyekszem ott szurkolni a társaknak a helyszínen, és a napokban már jégen is voltam, utánpótláscsapatoknál segítek be a szakmai munkába.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik